J.A.K.-investorer nægtet adgang til andelskassens bøger

Investorgruppen vil nu omstrukturere sit tilbud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De har budt hele 22,5 millioner kroner for den krakkede andelskasse J.A.K. Og de gjorde det for en måned siden. Alligevel har investorgruppen Red Andelskassen J.A.K. med Jens Kindberg i spidsen endnu ikke fået lov til at se Andelskassens bøger. Det skriver Børsen.

-Ingen kan forstå, hvorfor Finansiel Stabilitet ikke vil åbne de bøger, så vi kan se, hvad der ligger bagved, siger Jens Kindberg til avisen.

Ifølge administrerende direktør i Finansiel Stabilitet, Henrik Bjerre-Nielsen, kan han ikke udtale sig om de konkrete tilbud. Men han understreger, at de af hensyn til kunderne ikke bare sådan lige kan åbne for bøgerne i banken.

Kan ikke bare få indblik i bøgerne

-Vi kan ikke lukke nogen ind i datarummet, hvis der ikke er betydelig sandsynlighed for, at de kan blive godkendt af Finanstilsynet. Bankhemmeligheden er for at beskytte kundernes fortrolige oplysninger. Derfor lægger vi også vægt på, at man er omfattet af en fortrolighedsaftale, siger han til Børsen.

-Vi kan ikke lukke nogen ind i datarummet, hvis der ikke er betydelig sandsynlighed for, at de kan blive godkendt af Finanstilsynet.

Red Andelskassen J.A.K. har nu fået besked om, at Finansiel Stabilitet har en anden opfattelse af andelskassens værdier, og derfor har investorgruppen nu valgt at omstrukturere sit tilbud.


Nyhedsoverblik