Jacob Jensen kritiserer salg af tyggetobak

Selvom snus er ulovligt i Danmark, kan butikkerne stadig sælge tyggetobak. Men sådan bør det ikke være, mener Jacob Jensen (V).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det bliver mere og mere almindeligt, at unge helt ned til 8. klasse sætter en pose med tyggetobak op under overlæben frem for at tænde en cigaret.

For selvom snus er ulovligt at sælge i Danmark, så er tyggetobakken blevet deklareret anderledes og kan frit sælges i butikker og kiosker landet over.

quote Det kan simpelthen ikke have sin rigtighed, at snus er gjort ulovligt, men så giver vi det bare et andet navn og en anden indpakning, og så er det lovligt

Jacob Jensen (V), folketingsmedlem

Men sådan bør det ikke være mener Jacob Jensen (V), der er valgt i Sjællands Storkreds og medlem af Sundhedsudvalget i Folketinget.

- Det kan simpelthen ikke have sin rigtighed, at snus er gjort ulovligt, men så giver vi det bare et andet navn og en anden indpakning, og så er det lovligt, selvom indholdet er det samme, siger han til TV ØST.

Vil tage det op med udvalg

Politikeren finder det nemlig problematisk, at så unge mennesker bruger den stærke tobak.

unge_bruger_snus_.transfer.jpg
Læs også
Eksperter i Slagelse advarer: Snus er et stigende problem blandt unge
unge_bruger_snus_.transfer.jpg
Læs også
Eksperter i Slagelse advarer: Snus er et stigende problem blandt unge

- Det er et stærkt rusmiddel, som kan gøre stor sundhedsmæssig skade på kroppen, ikke mindst når man er så ung. Det er jeg bekymret for, siger MF’eren. 

Han vil nu tage problemstillingen op i Sundhedsudvalget på Christiansborg.

- Jeg vil forsøge at tage en snak med Sundhedsudvalget og måske også ministeriet om det her. Det virker for mig helt barokt, at det her kan være lovligt, siger Jacob Jensen.

quote Det virker for mig helt barokt, at det her kan være lovligt

Jacob Jensen (V), folketingsmedlem

Snus sælges stadig

TV ØST har også talt med flere sundhedsfaglige medarbejdere og unge i Slagelse Kommune, og her lyder det også, at selvom snus er ulovligt at sælge, så forhandler flere små kiosker det stadig.

Og det forarger Jacob Jensen.

- Det lyder ikke godt, at det er tilgængeligt, selvom det er ulovligt. Vi skal samarbejde med politiet, skolerne og de personer, der er tæt på de unge, så vi kan slå ned på det her omgående, siger han og tilføjer:

- Men det er en myndighedsopgave og ikke en opgave for politikerne. Myndighederne har en opgave i at sikre, at ulovlige produkter kommer væk fra gaden.  

snustobak.jpg
Læs også
Misbrugsekspert om snus: Forbud dur ikke
snustobak.jpg
Læs også
Misbrugsekspert om snus: Forbud dur ikke

Nyhedsoverblik