Iværksættere opfinder særlig flise mod oversvømmelser: Har globalt potentiale

Klimaændringerne betyder mere regn, som belaster kloaksystemerne. Et firma fra Ringsted har udviklet en særlig flise, som holder regnvandet helt væk

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Ringsted ligger firmaet ACO Nordic og de har udviklet en særlig flise, som holder regnvandet helt væk fra kloakkerne, og det kan vise sig at blive en rigtig god forretning. 

- Vi ser et stort potentiale i den her løsning. For i de fleste storbyer verden over er det svært at finde plads til at etablere store bassiner til at opsamle de store mængder regnvand, som vi kommer som følge af klimaændringerne, siger Hans Olsen der er direktør ACO Nordic

Firmaet er specialister i afvandingssystemer, og de er med til at udvikle den såkaldte klimafliser, der lagre regnvandet lokalt i stedet for at sende det videre til store vandbassiner.

Det nye fortov, der bliver udlagt som en forsøgsstrækning på Nørrebro i København i sommeren 2017, er en form for plug & play-system, der kan tilpasses og udbygges efter behov.

Globalt potentiale

Den nye klimaflise bliver et alternativ til traditionelle kloaker, da klimaflisen vil kunne fjerne 30 procent af regnvandet fra byens eksisterende kloaksystem. 

Det er arkitekterne TREDJE NATUR, der sammen med ACO Nordic og betonproducenten IBF har udtænkt klimaflisen og konceptet omkring den nye teknologi.

Projektet er finansieret af Realdania med 8 millioner kroner. Desuden har projektet modtaget støtte fra Markedsmodningsfonden til på 1,1 millioner kroner til at anlægge en teststrækning.

Projektet evalueres endeligt i løbet af 2018.


Nyhedsoverblik