Iværksættere lancerer vodka fra Lammefjorden

Efter to års forarbejde er tre iværksættere fra Lammefjorden i Odsherred nu meget tæt på at kunne lancere en lokal vodka lavet på kartofler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Jens Læssøe, Kasper Jacobsen og Aage Lohmann nøjes ikke med at få sjove ideer - de realiserer dem.

Efter en snak om det spild, der er ved kartoffelproduktion, fik de tre mod på at bygge deres eget destilleri. Den løsning tiltaler landmanden Aage Lohmann.

quote Jeg vil gerne være med til at se landbrugets produkter brugt på en ny måde

Aage Lohmann, landmand

- Jeg vil gerne være med til at se landbrugets produkter brugt på en ny måde, siger Aage Lohman. 

De tre iværksættere har vidt forskellig baggrund; Aage Lohmann er landmand, Jens Læssøe er vvs'er og Kasper Jacobsen, der lægger hus til anlægget, er maskinmester. Fælles for de tre er, at de er gået ind i projektet, fordi det er en udfordring.

- Det, der er drivkraften, det er, at det er sjov, siger Kasper Jakobsen. 

Potentiale til god forretning

quote Lammefjorden er kendt for sine gode fødevarer, og det ry lægger vi os op ad

Aage Lohmann, landmand

Men det er altså ikke et decideret hobbyprojekt, der er sat i søen. Lammefjordens Destilleri har modtaget støtte til etableringen fra EU's og Statens LAG-midler, som en anerkendelse af, at lokalt produceret vodka har potentialet til at blive en god forretning.

- Lammefjorden er kendt for sine gode fødevarer, og det ry lægger vi os op ad,  siger Aage Lohmann.

Der er allerede produceret adskillige liter spiritus på anlægget, men Lammefjordens Vodka er endnu ikke frigivet til salg.

- Vi slipper ikke vores vodka fri, før vi er 100 procent sikre på, at produktet er i absolut topklasse, siger Kasper Jacobsen.

Lammefjordens Vodka forventes afsat til cocktailbarer og restauranter. 


Nyhedsoverblik