Ingen vil fjerne døde sæler

De seneste tre uger har der ligget tre døde sæler på Stibjerg Strand nord for Korsør. Ingen vil tage ansvaret for at fjerne dem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Flere gange om ugen går Jane Windeleff tur med sin hund på Stibjerg Strand nord for Korsør. Men den seneste tid har det langt fra været den en fornøjelse at opholde sig på stranden. 

For tre uger siden skyllede tre døde sæler nemlig i land her på stranden. Sælerne er gået i forrådnelse og lugter fælt, og samtidig er de til smittefare for både hunde og mennesker, som rør ved dem.

Derfor vil strandgæsterne have sælerne fjernet.

- Det er trist på sådan en god dejlig badestrand, og lige her i højsæsonen hvor vi skal til at bade, så er det uforståeligt, at sådanne sæler kan få lov til at ligge og forurene, siger Jane Windeleff. 

Ingen vil fjerne sælerne

Hun har både haft kontakt til det lokale dyrehospital, kommunen, Falck og Naturstyrelsen for at få dem til at fjerne sælerne. Men ingen vil tage ansvaret for at fjerne dem. 

- Alle skyder jo ansvaret fra sig, så er det offentlig strand, så er det kommunalstrand, så er det privat strand, hvem vil betale, spørger Jane Windeleff retorisk.

Det har mandag ikke været muligt at få en kommentar fra hverken Slagelse Kommune eller Naturstyrelsen. Men til Sjællandske siger vildtkonsulent i Naturstyrelsen Lars Richter Nielsen:

- Hos Naturstyrelsen fjerner vi som hovedregel ikke døde sæler. De er en del af naturens orden. Jeg kan godt forstå, at det ikke er så sjovt at komme på stranden. Det lugter grimt, og det ser ikke pænt ud, men det er altså en del af naturen.

Sælerne bliver liggende

Så indtil videre får sælerne lov til at blive liggende, og det er langt fra tilfredsstillende, mener Jane Windeleff.

- Jeg synes kommunen eller det offentlige burde komme og hente dem, og køre dem der hvor vi kommer døde grise og andre døde dyr hen, det er da kun rimeligt, når vi betaler så meget i skat, fastslår hun.

Det er uvist, hvorfor sælerne er døde. Men det kan blandt andet skyldes sælpest.  


Nyhedsoverblik