Ingen sikkerhedsbrist ved drukneulykke i Karrebæksminde Bugt

Sikkerheden var i orden, da en 30-årig iransk asylansøger druknede under en badetur i slutningen af august. Det har Søfartsstyrelsen nu konkluderet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alt var i orden på skibet Agabe, da det i slutningen af august havde en flok på 37 asylansøgere fra teltlejren i Næstved med på sejltur i Karrebæksminde Bugt.

Det oplyser Søfartsstyrelsen til TV ØST.

Styrelsen har undersøgt skibet nærmere, fordi en 30-årig iransk asylansøger på sejlturen forsvandt i vandet efter en badetur. Manden blev senere fundet druknet.

- Vi har ikke kunne finde en sammenhæng mellem ulykken og de sikkerhedsmæssige rammer på skibet. Vi anser det for en tragisk ulykke og forfølger ikke sagen yderligere, fortæller synschef Martin John fra Søfartsstyrelsen til TV ØST.

Regner med ordentlig sikkerhed

Det var også den konklusion, som præst Martin Højgaard i Sjølundskirken havde forventet. Det var Sjølundskirken, der havde arrangeret turen for asylansøgerne.

- Vi har ikke haft grund til at tro andet, for det var også vores oplevelse, at det var en ulykke, siger han og understreger, at de altid regner med, at sikkerheden er i orden, når de arrangerer lignende ture:

- Vi regner selvfølgelig med, at der er styr på skibene. Så vi er glade for, at den her undersøgelse har vist, at det var tilfældet - også selvom det er tragisk, det der skete.

De andre asylansøgere, der var ombord på båden, fortalte efter ulykken, at det gik stærkt, da den iranske mand forsvandt i vandet. Medarbejderne på skibet forsøgte at kaste en redningskrans ud til ham, og to livreddere sprang i vandet efter ham. Men før de nåede ud til ham, var han forsvundet.

Den iranske mand blev fundet død i vandet tre dage senere.


Nyhedsoverblik