Det vi har sammen

Ingen breve til Sjælland og øerne fredag

Medarbejdere hos PostNord i Taastrup har nedlagt arbejdet. Der kommer ingen breve ud fredag. Foto: TV ØST

PostNord-medarbejdere på brevterminalen i Taastrup har nedlagt arbejdet, og derfor kommer der ingen breve ud til Sjælland og øerne i dag.

Venter du brev i dag, kommer du til at vente forgæves. En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse på PostNords brevterminal i Taastrup betyder nemlig, at der ikke bliver håndteret breve i dag. Det drejer sig i følge DR Nyheder om flere end 200 medarbejdere. 

Jeg har hørt så meget, at jeg ved, at noget af problematikken handler om længden af deres egenbetalte spisepause

Hans Erik Lindkvist, HR-chef, PostNord Danmark

HR-chef i PostNord Danmark, Hans Erik Lindkvist, kender endnu ikke den præcise årsag til arbejdsnedlæggelsen.

- Jeg har ikke på nuværende tidspunkt fået den udtalelse med de otte-ni punkter om utilfredshed, som jeg har erfaret, at medarbejderne har skrevet ned, inden de forlod arbejdspladsen, siger HR-chefen.

Spisepause og rygeforbud

- Men jeg har dog hørt så meget, at jeg ved, at noget af problematikken handler om længden af deres egenbetalte spisepause. Og det er kombineret med et forbud, som er indført den 1. april mod at ryge på PostNord Danmarks matrikler. Det skulle være noget af det, der ligger bag, siger Hans Erik Lindkvist til DR Nyheder. 

Arbejdsnedlæggelsen kommer til at berøre breve sendt til Østdanmark, breve som er afsendt fra Østdanmark, og også breve, som skulle have været fordelt internt her i Østdanmark. Pakkepost og godstransport er ikke berørt af arbejdsnedlæggelsen.

Det er uvist, hvornår medarbejderne genoptager arbejdet. 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App