Ingen børn og unge på Sjælland skal presses til at sælge sex

Børn og unge på sydsjællandske opholdssteder skal ikke presse til at sælge sex, derfor skydes et toårigt udviklingsprojekt nu i gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ingen børn og unge på sydsjællandske opholdssteder skal presses til at sælge sex. Derfor indledes et større projekt i dag mandag om at forbygge gråzoneprostitution blandt børn og unge på Sjælland

Det oplyser LivaRehab, Forening Mod Skadevirkninger Af Prostitution, i en pressemeddelelse.

Foreningen har i de seneste år arbejdet med forebyggelse af gråzoneprostitution blandt udsatte unge, og ifølge LivaRehab kan der foregå gråzoneprostitution på landets ungdomsopholdssteder.

Langt fra champagne og Chaneltasker

Denne type seksuelle overgreb kan føre til yderligere udsathed senere på. Derfor efterspørger deres medarbejdere redskaber til at kunne hjælpe de børn og unge, der forvejen er sårbare og udsatte.

- Gråzoneprostitution er ikke champagne og Chaneltasker, men overgreb. Det er unge udsatte drenge og piger, der alt får ofte kommer ud i uoverskuelige situationer, hvor deres grænser bliver overtrådt, og det kan skade dem meget, udtaler Flora Ghosh, direktør for LivaRehab.

Risikerer at ende i prostitution og isolation 

Med hjælp fra Velux Fonden vil foreningen over de næste to år arbejde for at forbygge gråzoneprostitution på omkring 50 opholdssteder og døgninstitutioner på Sydsjælland.

- Vi ved at udsatte børn og unge i gråzoneprostitution er i fare for at ender i prostitution, psykisk sårbarhed og isolation i deres voksenliv. Så vi er rigtigt glade for at få mulighed for at støtte op om deres mulighed for en barndom uden overgreb, tilføjer hun.  

Forebyggelse af gråzoneprostitution blandt udsatte unge 

Foreningen LivaRehab hjælper mennesker, der har haft en hård tilværelse på grund af prostitution, vold og seksuelle overgreb.

I de seneste år har de også arbejdet med forebyggelse af gråzoneprostitution blandt udsatte unge på baggrund af talrige eksempler på at det vil føre til prostitution og yderligere udsathed.

LivaRehab blev etableret i 2011 og hjælper årligt mere end 130 kvinder, mænd og transpersoner med prostitutionsskader videre i deres liv.

Velux Fonden har støttet projektet med 4 millioner kroner.

 


Nyhedsoverblik