Indere dømt for omfattende menneskesmugling

To indere er blevet kendt skyldige i at have transporteret illegale udlændinge ind i Danmark, hvor de er blevet viet med tyske statsborgere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To indiske mænd kan nu se frem til at skulle tilbringe henholdsvis seks og fire år bag tremmer, efter de er blevet dømt skyldige i omfattende menneskesmugling og dokumentfalsk.

Den ene er blevet dømt for 30 forhold, mens den anden er blevet dømt for 21 forhold. Det har retten i Nykøbing Falster afgjort fredag.

De to mænd på henholdsvis 50 år og 55 år blev anholdt i forbindelse med en grænsekontrol ved Rødbyhavn i september sidste år.

I deres lejede bil var fem personer, heriblandt en tysk kvinde og en udlænding med illegale papirer.

Chipspose med rejsedokumenter

I bilens motorrum fandt politiet en chipspose med fotos af pas og andre legitimationspapirer på flere udenlandske statsborgere, hvilket gjorde dem mistænksomme.

Efter nærmere efterforskning fandt politiet ud af, at de to indere gentagne gange var rejst fra Tyskland til Rødbyhavn og herfra videre til Bornholm. 

På Bornholm sørgede de dømte for, at adskillige udlændinge med illegale papirer blev viet med tyske statsborgere, hvilket ifølge tysk lovgivning medfører, at de efterfølgende kunne opholde sig lovligt i Tyskland.

Politiets undersøgelser har har senere vist, at der i forbindelse med vielserne er blevet brugt falske visa og opholdstilladelser. Derfor er inderne dømt for dokumentfalsk af særlig grov karakter. 

Det er uvist, hvorfor vielserne skulle finde sted i Danmark, men det kan skyldes, at der her er kortere ventetid end i Tyskland.

Udvisning og pengekrav

Udover fængselsstraf vil de to indere også blive udvist af Danmark, ligesom de skal betale henholdsvis 536.000 og 186.000 kroner til den danske stat.

De to indere har hele tiden nægtet sig skyldige. De påstår, at de ikke vidste, at udlændingene ikke havde de nødvendige papirer.

Den 55-årige valgte at anke dommen på stedet, mens den 50-årige har udbedt sig 14 dages betænkningstid.


Nyhedsoverblik