Idrætshal i forfald: Blæst kan spænde ben for sportsaktiviteter

En nedslidt hal i Stenlille vil blive afspærret, hvis der kommer kraftigt blæsevejr. Brugerne af hallen er bekymrede for sikkerheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vintervejret står for døren, og det betyder, at mange af regionens idrætsudøvere rykker idrætten ind i varmen.

Men selvom aktiviteterne foregår indendørs, holder man stadig øje med vejrudsigten i Stenlille.

quote Jeg frygter, at skaden sker en dag, vi er her

Janne Haagen, formand for Stenlille Idrætsforenings gymnastikafdeling

Byens hal er nemlig så ustabil, at kraftigt blæsevejr eller snefald kan få hallens tag til at styrte sammen.

- Jeg synes, det er bekymrende, at vi har en hal, der er ved at falde ned omkring ørerne på os, siger Janne Haagen, formand i Stenlille Idrætsforenings gymnastikafdeling.

Formanden for Gymnastikforeningen er bekymret for sikkerheden i hallen.
Formanden for Gymnastikforeningen er bekymret for sikkerheden i hallen. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Ustabil gavl

Kommunen meldte i sidste uge ud, at der fremover holdes øje med vejrudsigten hver dag, så hallen i tilfælde af stormligende vejr kan spærres af. 

Kommunens beslutning skyldes en ny tilstandsrapport, hvor et rådgivende ingeniørfirma har konstateret, at hallen er ustabil, og at der ved større vindbelastning såsom hård kuling og storm må påregnes bevægelser i hallens statiske system.

Hallens ustabilitet skyldes blandt andet store revner i gavl og murværk.

Det er den tekniske afdeling på Stenlilleskolen, som ligger ved siden af hallen, der har fået til opgave at holde øje med vejrvarsler fra DMI. I tilfælde af, at der bliver varslet kraftigt blæst eller snefald, skal de lokale idrætsforeninger nemlig alarmeres og nægtes adgang til hallen.

Kæmpefest aflyst

I den lokale gymnastikforening stoler de på kommunens melding om, at der ikke sker noget ved fortsat at bruge hallen, så længe der ikke er kraftigt blæsevejr. Alligevel vækker det stor bekymring for, om de løber en sikkerhedsmæssig risiko ved at opholde sig under den revnede gavl.

Artiklen fortsætter under billederne.

Der er adskillige revner i murværket i den gamle del af Stenlillehallen
Der er adskillige revner i murværket i den gamle del af Stenlillehallen
Der er adskillige revner i murværket i den gamle del af Stenlillehallen
Der er adskillige revner i murværket i den gamle del af Stenlillehallen Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST
 
 

- Jeg frygter, at skaden sker en dag, vi er her. Men det håber jeg selvfølgelig ikke, for kommunen har jo varslet, at der vil blive lukket, hvis der kommer stormvejr, siger Janne Haagen, formand i Stenlille Idrætsforenings gymnastikafdeling.

Indtil videre har de lokale idrætsforeninger ikke været nødsaget til at aflyse træningstimer på grund af de nye omstændigheder, men i foreningen Liv i Stenlille har man allerede mærket til kommunens tilstandsrapport.

Den årlige halfest, der skulle løbe af stablen til januar, er blevet aflyst. Formanden tør ikke tage chancen med over 500 gæster i en så nedslidt hal.

- I fem sekunder der tænkte vi, at vi godt kunne holde festen alligevel, men det ville være fuldstændig galimatias at holde en fest i en hal, hvor der er nedstyrtningsfare, så vi er blevet nødt til at aflyse festen, selvom det gør rigtig ondt, siger Casper Elkjær Hansen, formand for foreningen Liv i Stenlille.

- Især fordi det var en 10 års jubilæumsfest, tilføjer han.

Kommunen afventer ny rapport

Hos Sorø Kommune finder man hallens situation dybt beklageligt.

- Det er absolut ikke optimalt, men man kan godt bruge hallen, så længe der ikke er hård kuling, storm eller kraftigt snefald, siger Jens Nygaard (V), der er formand for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune.

quote Selvfølgelig skal vi have en sportshal, der er til at bruge i dagligdagen

Jens Nygaard, formand for Teknik og Miljøudvalget i Sorø Kommune

Ingeniørfirmaet, der står bag tilstandsrapporten foretager i øjeblikket yderligere undersøgelser af hallen. Indenfor 14 dage lander en ny rapport på bordet i kommunens teknik- og miljøudvalg.

- Vi afventer ingeniørfirmaets rapport, og så kigger vi på den politisk og tager stilling til, hvordan skaderne skal udbedres og så håber vi på, at vi får hallen klar igen, siger formanden for Sorø Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, Jens Nygaard.

Hvis det viser sig at blive dyrt at lave skaden, er det så noget I er villige til at prioritere?

- Vi kigger på det, når vi får rapporten. Og selvfølgelig skal vi have en sportshal, der er til at bruge i dagligdagen, siger han.

Ny idrætshal i Høng 2
Læs også
Lokale dropper nyt millionbyggeri: - Politikerne har fået solstik
Ny idrætshal i Høng 2
Læs også
Lokale dropper nyt millionbyggeri: - Politikerne har fået solstik

Nyhedsoverblik