I skyggen af sag om sexmisbrug: Tømmerup tænder lys i kirken

En lokal kvinde har taget initiativ til en samlet lys-tænding i Tømmerup Kirke. Hun vil skabe fællesskab midt i sagen om sexmisbrug begået af byens præst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Klokken 16 søndag eftermiddag blev der tændt lys i Tømmerup kirke.  De i cirka 60 fremmødte var byens og lokalområdets borgere, der sammen ville markere, at de står sammen i en svær tid.

Det er Line Hendengran, 42 år, borger i Tømmerup og mor til tre, hvoraf en pige er blevet konfirmeret af den nu fængslede præst, der har taget initiativet.

- Jeg føler, at der er ingen, der taler om det. Der er ingen, der giver udtryk for det. Den her følelse af en meget mørk side, der er kommet frem i vores sogn. Jeg er ligeså frustreret, som øvrige forældre måtte være. Vi har en skygge hængende over vores sogn . Vi skal mødes, når vi har det sværest. Kirken er rammen for smerten. Kirken skal derfor være rammen for vores møde, siger Line Hedengran.

- Lys-tænding skal skabe dialog

Arrangementet er stablet på benen i samarbejde med sognepræst Helle Brink.

- Det er et fint initiativ, som Line Hedengran har taget. Det initiativ vil vi præster selvfølgelig gerne støtte op omkring. Vi skal være tilstede for at vise, at vi er der for borgerne i Tømmerup, siger Helle Brink.

Line Hedengran håber, at initiativet kan åbne for en fælles dialog.

- Jeg håber, at vi får åbenhed omkring det. Jeg håber, vi kan tage et fælles ansvar. Både skole, forældre og kirke, fortæller Line Hedengran.

- Det skal ikke handle om den fængslede præst

Line Hendengran kendte ikke den fængslede præst privat.

- Jeg har været til privatfester med ham. Jeg var ikke fan af ham. Men det er ikke præsten, det skal handle om i dag. Det er vores børn og unge, slutter Line Hedengran.

Den tidligere sognepræst i Tømmerup har tilstået samleje og seksuel omgang med en 13 årig pige, men har samtidig nægtet enhver form for sex-misbrug mod en 12-årig dreng.  

I torsdags modtog Midt- og Vestjællands Politi to nye henvendelser vedrørende den fængslede præst. De henvendelser undersøges nu af politiet.

Præsten er varetægtsfængslet til den 18. oktober.

 


Nyhedsoverblik