I Sakskøbing er de ældre vilde med krolf

Ældresagens krolf-klub kan onsdag fejre et støt stigende medlemstal samt deres 10 års jubilæum i byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Umiddelbart er krolf ikke en sport som alle kan nikke genkendende til – men i Sakskøbing er det noget, som i den grad har vundet indpas blandt byens ældre, som trofast svinger køllen én gang om ugen.

Sporten er en mellemting mellem golf og kroket og handler om, at få sin kugle i hul med færrest slag. For præcis ti år siden i dag startede en håndfuld lokale borgere byens krolf-klub som en del af Ældresagens aktiviteter.

Sporten var ukendt, men blev hurtigt populær blandt de ældre.

- Dengang de snakkede om, der skulle starte noget nyt, skulle vi jo lige herover og kigge og ja, så syntes vi, det var spændende og der kom flere og flere folk til, fortæller Ruth Hansen, som har været med fra begyndelsen.

I dag tæller klubben knap 100 medlemmer, og langt de fleste var i dag mødt op til en gang krolf og for at fejre klubbens 10 års jubilæum.

- Vi har det dejligt, det er så afslappende og vi griner og joker med hinanden, siger Bitten Hansen.

Medlemmerne mødes trofast hver torsdag for at spille. Og siden sæsonstarten i april er det blevet til hele 114 hole-in-one.

- Klubben kører på fuld tryk og i højeste gear. Det kan du jo se på alle de glade mennesker, der er her i dag, siger klubbens formand, Kaj Petersen.

Udover det sociale, er det især motionen, som de ældre kommer for.

- Vi kan gå sådan 2-3 kilometer, når vi spiller på alle tre baner, det giver jo også lidt, lyder det fra Ruth Hansen. 


Nyhedsoverblik