I plejehjemspraktik for at blive klogere på virkeligheden

To folketingspolitikere var mandag i praktik på et plejehjem i Næstved for at blive klogere på borgernes hverdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvordan ser en hverdag på et plejehjem egentlig ud for beboerne og de ansatte?

Det skulle folketingspolitikerne Magnus Heunicke (S) og Christine Antorini (S) blive klogere på, da de mandag var en halv dag i praktik på plejehjemmet Birkebjergcentret i Næstved.

- Vi kan finde på nok så mange regler inde på Christiansborg, men hvis det er noget, der ikke virker ude i virkeligheden, så kan det ikke hjælpe noget som helst. Derfor er vi nødt til at tage fat på, hvad der virker, siger Magnus Heunicke til TV ØST.

De to politikere skulle også samle inspiration til arbejdet med den såkaldte fingrene-væk-reform, som skal sætte fokus på al den tid, de offentligt ansatte bruger på at registrere og dokumentere deres arbejde. Det er nemlig tid, der går fra samværet med de ældre.

quote Vi kan finde på nok så mange regler inde på Christiansborg, men hvis det er noget, der ikke virker ude i virkeligheden, så kan det ikke hjælpe noget som helst

Magnus Heunicke (S), folketingsmedlem

Våd ble gør indtryk

Et eksempel på, at de ældre nogle gange bliver efterladt for sig selv, så man blandt andet på demensplejecentret Blomstergården i Sorø for nylig. Her bragte TV ØST private lydoptagelser af en kritisabel behandling af en dement kvinde. Blandt andet kam det frem, at hun havde siddet i samme ble i to døgn.

Og det gør stort indtryk på Magnus Heunicke.

- Jeg får helt ondt inde i mig selv, når jeg hører historierne om, at de ældre sidder lang tid med våd ble, og personalet har travlt med at dokumentere, hvad der nu sker, og måle og veje og sætte kryds i skemaer, siger han.

Det glæder da også en af de pårørende til en beboer på Birkebjergcentret i Næstved, at politikerne nu træder et skridt ud i virkeligheden.

quote Jeg får helt ondt inde i mig selv, når jeg hører historierne om, at de ældre sidder lang tid med våd ble

Magnus Heunicke (S), folketingsmedlem

- Jeg håber jo, der kommer fokus på de forskellige ting, der sker på de her plejehjem. De kan godt være lidt underbemandede. Det er ikke tit det sker, men alligevel, siger Jeanette Payberg.

Ikke hænge sig i detaljer

De ansattes arbejdsforhold var da også en del af dagsordenen, da Magnus Heunicke og Christine Antorini kom forbi. Og nu er det med at se fremad.

- Jeg synes, vi skal lade os inspirere af det, de er optagede af. Lad os se på resultaterne og spørge: Hvordan får man det gode liv? Vi skal sætte nogle mål sammen med de ældre medborgere og så lade være med at blande os i alle mulige detaljer, siger Christine Antorini.

- Det har vi de fagprofessionelle til.


Nyhedsoverblik