Brød skorstensfejer loven ved at gå uden sikkerhedsline?

Blev loven overtrådt, da en skorstensfejer ikke brugte sikkerhedsline under sit arbejde på taget? Det skal der tages stilling til i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dét er spørgsmålet, som mandag afgøres, når Højesteret tager stilling i en sag mod Arne Pedersen fra Vordingborg.

Skorstenfejeren blev i oktober 2016 idømt en bøde på 50.000 i retten i Nykøbing Falster, da Arbejdstilsynet i to tilfælde havde observeret hans ansatte stående på et tag uden nogen form for sikring.

Dét var Arne Pedersen så utilfreds med, at han tog sagen i Østre Landsret, hvor kendelsen dog blev stadfæstet.

- Det er meget skidt. Det er jeg ked af, jeg havde ellers en god fornemmelse, men desværre så er landsrettens dom gået i mod os, sagde han dengang til TV ØST.

I Højesteret

Arne Pedersen søgte efterfølgende og fik tilladelse til at føre sagen i Højesteret, hvor der altså falder endelig dom mandag middag.

Taber skorstenfejeren sagen, står han til en stor regning, da sagen i sig selv også har været omkostningsfuld. 

Skorstensfejer modtager dom
Læs også
Landsret: Skorstensfejer skal betale bøde på 50.000 kroner
Skorstensfejer modtager dom
Læs også
Landsret: Skorstensfejer skal betale bøde på 50.000 kroner

- Jeg har fået en bøde på 50.000 kroner og sagsomkostninger for 28.000 kroner. Så lige nu står jeg med omkostninger på 78.000, og det, mener jeg ikke, er rimeligt, har Arne Pedersen tidligere fortalt til TV ØST.

Nye regler

Sagen kunne foruden Arne Pedersen også få konsekvenser landets andre skorstenfejere og i sidste ende deres kunder, fortalte formanden for skorstensfejerlauget i Storstrøm, Jesper Hviid Kjær, i oktober.

Efterfølgende har Arbejdstilsynet og skorstensfejerne dog mødtes og aftalt en ny og mere fleksibel ordning, hvor Arne Pedersen og hans kolleger kun skal sikre sig med sikkerhedsliner, når de arbejder på særligt stejle tage.

Dommen ventes at falde omkring mandag middag, og vi opdaterer naturligvis på tveast.dk. TV ØST følger dagen igennem Arne Pedersen, og du kan se mere i dagens nyhedsudsendelser. 

Læs også
Skorstensfejere protesterede mod regler
Læs også
Skorstensfejere protesterede mod regler

Nyhedsoverblik