I dag falder dommen: 39-årig tiltalt for 11 voldtægter af ekskæreste

I dag falder der dom i sagen mod den 39-årige mand fra Næstved, som er tiltalt for blandt andet at have voldtaget sin ekskæreste 11 gange.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I dag falder der dom i den opsigtsvækkende sag fra Næstved.

Her er en 39-årig mand fra Næstved tiltalt for i alt 24 forhold – blandt andet 11 voldtægter af sin 34-årige ekskæreste. Udover voldtægterne er han også anklaget for grov vold og vidnetrusler mod kvinden.

Ved første retsmøde den 14. februar nægtede den 39-årige mand sig skyldig.

quote Det meget alvorlige er, at det er foregået over forholdsvis lang tid

Maria Jepsen, specialanklager, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Den 39-årige mand skulle ifølge anklageskriftet have bundet kvinden til en seng i kælderen med ledninger og reb. Han skulle også have tvunget kvinden ind under en iskold bruser, og han har ifølge anklageskriftet også hældt to liter cola ud over kvindens ansigt. 

Kvinden følte sig fanget

Anklageren har argumenteret for i retten, at kvinden har følt sig fanget i forholdet. 

- Det meget alvorlige er, at det er foregået over forholdsvis lang tid, mod en kvinde der har fortalt til politiet, at hun følte sig fanget i det her forhold og ikke følte, hun ikke følte hun kunne komme ud af det her forhold, fortæller specialanklager Maria Jepsen fra Anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

retten_naestved_fra_cng1.jpg
Læs også
Tiltalt for 11 voldtægter af ekskæreste: Vi bandt hinanden i leg og spænding
retten_naestved_fra_cng1.jpg
Læs også
Tiltalt for 11 voldtægter af ekskæreste: Vi bandt hinanden i leg og spænding

- Det er vores opfattelse i politiet og anklagemyndigheden, at der tegner sig et billede af, at hun ikke frivilligt indgik i et forhold, hvor hun blev voldtaget, hvor hun inden da blev bundet og slået. Det er jo ikke normalt, at man har blå mærker, og det er heller ikke normalt, at man gemmer billeder af blå mærker efter min opfattelse, siger Maria Jepsen. 

 

Skuffelse over mislykket forhold

Ifølge den 39-åriges forsvarer, er den anklagede overbevist om, at retssagen udspringer af en skuffelse hos den 34-årige kvinde.

- Min kllient er af den opfattelse, at hun er blevet skuffet over, de ikke kunne få forholdet til at virke. Og det er også i slipstrømmen af et endeligt brud, at anmeldelsen kommer på banen, siger Allan Vistisen.

Oprindeligt skulle der have faldet dom den 8. marts, da ekskærestens forklaring i retten trak ud.


Nyhedsoverblik