"Hvis man vil have fibernet, så skal man virkelig arbejde for det"

Godt internet kommer ikke af sig selv. Og slet ikke i de små yderområder på Sjælland. Men i Teestrup lykkedes det efter lang tids kamp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er blevet noget nemmere for Morten Rasmussen at dele billeder med vennerne. 

I Teestrup, hvor han og familien bor, er der nemlig blevet lagt fibernet - og det betyder, at internethastigheden er blevet markant hurtigere.

Indtil nu har familien i Teestrup levet med internet i sneglefart - og sådan er det for flere området på Sjælland. En ny bredbåndskortlægning viser nemlig, at Region Sjælland har den laveste dækningsprocent i Danmark.

Man skal arbejde hårdt for nettet

Bredbånd internet netværk
Læs også
Sjællændere halter fortsat efter med bredbåndsdækning
Bredbånd internet netværk
Læs også
Sjællændere halter fortsat efter med bredbåndsdækning

Familien har ventet i 12 år på bedre internet, fortæller Morten Rasmussen. Og det er egentlig bare blevet værre med årene. 

- I starten var der ikke så høje krav til hastigheder, men det er der kommet stille og roligt ved, at nu skal man være på internettet hele tiden, siger Morten Rasmussen.

Men bedre bredbånd kommer ikke af sig selv. Morten Rasmussen tog derfor skeen i egen hånd og begyndte at stemme dørklokker: 

- Jeg har nok brugt en tre-fire weekender på det, vil jeg tro. Plus nogle eftermiddage og nogle aftenener, siger Morten Rasmussen.

Men der har været flere forsøg før det.

- Så hvis man vil have fibernet lagt ind, så skal man virkelig arbejde for det. Og jeg har prøvet i rigtig, rigtig lang tid, og nu er det endelig lykkes.

Stor betydning for lokalsamfundet

dan_hansen.1.jpg
Læs også
Dårligt internet: Beboere søgte selv om bedre internet
dan_hansen.1.jpg
Læs også
Dårligt internet: Beboere søgte selv om bedre internet

Hvis internetudbyderen Fibia skulle se en forretning i Teestrup krævede det, at mindst halvdelen af husstandene i byen skulle gå sammen. 

- Når folk fik forklaret, hvad det gik ud på, kunne folk godt se, at det var rigtig smart, siger Morten Rasmussen.

I alt blev 66 ud af 100 overtalt, og så kunne arbejdet gå i gang. 

Og det nye bredbånd kommer uden tvivl til at have stor betydning for byen.  

- Det gør en kæmpe forskel for sådan et lille lokalsamfund som det her. Det skaber muligheder for hele byen. Det skaber muligheder for, at det ikke forfalder, at vi kan få små erhvervsdrivende virksomehder herud. Vi kan arbejde hjemme og vi får en masse ting, vi ikke ellers kunne, siger Morten Rasmussen.


Nyhedsoverblik