Hverdagens helte belønnes af politidirektøren

Politidirektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, Anne Tønnes, vil onsdag hylde de borgere, der har gjort en særlig indsats med en dusør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hverdagens helte findes. Det er filosofien hos Midt- og Vestsjællands Politi. Der er nemlig flere personer af det sjællandske folk, der har gjort sig bemærket og har gjort en forskel.

Derfor politidirektør Anne Tønnes uddele dusører til de borgere i politikredsen, der har ydet en særlig indsats på den ene eller anden måde.

- Vi er meget glade for at kunne markere forskellige borgeres særlige indsats, der i mange tilfælde har haft en afgørende betydning for andre borgere. Det er dejligt, at der findes så mange, der vil gøre en indsats for andre. Det vil vi gerne markere ved et lille arrangement på politistationen i Roskilde, siger politidirektør Anne Tønnes i en pressemeddelelse.

Og markeringen af deres indsat finder sted onsdag eftermiddag klokken 15:00 ved et såkaldt dusørarrangement hos Midt- og Vestsjællands Politi i Roskilde. 

Ved arrangementet vil politidirektøren uddele et diplom til hver enkelte, der er indstillet til en dusør, og samtidig vil dusørmodtagerne kunne se, at der er sat et pengebeløb ind på de enkeltes konto.

Her er heltene

Sagerne er vidt forskellige og blandt andet personer fra Ringsted, Holbæk, Stevns, og Haraldsted har bidraget til et bedre samfund. Det er følgende episoder, der har ført til dagens dusøroverrækkelse:

  • Den 15. september 2015 i Ringsted, der så to mænd på  henholdsvis 44 og 46 år en tyveknægt springe over en mur. De to følger efter ham og tager et billede af gerningsmanden. Derefter ringer de til politiet og sender dem billedet. Det fører til, at politiet kan køre direkte ud og anholde tyven. Begge mænd får en dusør.
     
  • En 20-årig mand fra Holbæk bliver via en lukket Facebook-gruppe opmærksom på en pige, der vil begå selvmord. Han tager kontakt til pigen og får at vide, hvor hun er. Derefter kontakter han politiet, som finder frem til hende og efterfølgende får hende indlagt.
     
  • ​Øst for Holbæk, ved Munkholmbroen, opdager en 34-årig mand i april 2015, at der er ild i et hus. Han hjælper straks en beboer i huset ud. Derudover hjælper han også med at redde en hund og en række personlige genstande ud fra flammerne.
     
  • 22. november 2015 forsvinder en dement ældre mand. Da en 42-årig togfører kører på strækningen ved Klippinge på Stevns, ser han den ældre demente mand ligge i en grøft halvt dækket af vand. Han stopper straks toget og får, med hjælp fra andre, manden op af vandet og reddet i sikkerhed.
     
  • I Haraldsted gik en 70-årig mand den 24. august en tur ved Haraldsted sø. Her møder han en person, der er skal til at begå selvmord. Den 70-årige tager kontakt til manden og snakker ham fra at begå selvmordet.
     
  • Ved et igangværende indbrud på Nordbakke Skolen i Ringsted, ser en 12-årig dreng indbrudstyven bevæge sig rundt inde på skolen. Drengen tænker hurtigt og tager billeder af indbrudstyven, der er i færd med at flygte i en bil.  Takket være de billeder, han tog, så kunne politiet finde frem til gerningsmanden.
     
  • En opmærksom 14-årig dreng opdager en brand den 10. oktober 2016 i Ringsted. Den 14-årige kontakter straks politi og brandvæsen. Herefter går han rundt om huset og banker på alle ruder for at sikre, at der ikke er mennesker i fare i det brændene hus. 

Alle de snarrådige samfundsborgere kan se frem til en dusør på 1.000 kroner for deres heltmodige indsats.


Nyhedsoverblik