Hver fjerde vil betale mere for lokale råvarer

Folk vil gerne betale en højere pris for fødevarer, der er produceret lokalt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Danskerne vil gerne købe kartofler hos den lokale kartoffelavler, selvom de skal have ekstra penge op af lommen.

Hver fjerde dansker betaler nemlig gerne mere for at få lokale fødevarer med hjem i indkøbsnettet. Det viser en undersøgelse Epinion har lavet for DR.

- Der er sådan nogle lørdagsmarkeder her i Sorø, hvor forskellige landmænd kommer og sælger, der køber jeg ofte. Så jeg vil gerne give lidt ekstra for at få noget kvalitet, siger Gitte Hansen til P4 Sjælland.

I undersøgelsen har næsten en fjerdel erkendt, at de i enten meget høj grad eller i høj grad ønsker at betale flere penge for en fødevare, der er lokalt produceret.

Nyt fænomen

Ifølge Donna Sundbo, der er forsker i mad og oplevelser ved RUC og University College Sjælland, så er interessen for at købe lokal mad voksende, selvom det stadig er et forholdsvis nyt fænomen.

- Vi er nok stadig i en fase, hvor interessen for lokal mad er ved at sprede sig. Økologi har vi haft i mange år, men lokalt mad er stadig rimeligt nyt, også i en dansk kontekst. Men for de forbrugere, der opdager det, da er der mange af dem, der er med på det, siger hun.


Nyhedsoverblik