Hvad med noget andet end spagetti og kødsovs? Unge møder ny smag

Mere end 1200 skoleklasser i Region Sjælland har her i efteråret deltaget i Coop's skoletilbud GoCook, hvor de lærte at lave helt nye retter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På Helms Skole i Korsør var det en erfaren gruppe skoleelever fra 7. og 8. klasserne, som kastede sig over årets smagekasse.

På den lille privatskole er der nemlig tradition for at skolekøkkenet benyttes flittigt. Allerende fra børnehaveklassen.

Det er tiende år, at de gratis smagekasser fra GoCook stilles til rådighed for landets skoler, og indholdet varieres fra år til år. Sidste år var der ualmindelige kartofler i kasserne, i år tager opskrifter og råvarer eleverne endnu længere ud, på rejse i gastronomiens verden. 

quote Men det er oftest retter som spagetti og kødsovs, der kommer ud af anstrengelserne på hjemmefronten

Victor Neyberg, Helms Skole

- Det der ligger i det i år er, er at man skal have  fokus på andre lande og andre kulturer, siger Signe Neergaard fra Helms Skole.

De unge kan jo godt

Og 13-årige Victor Neyberg mener, at de fleste danske børn godt kan finde ud af at  lave mad. 

- Men det er oftest retter som spagetti og kødsovs, der kommer ud af anstrengelserne på hjemmefronten.  Så GoCook projektet kan bruges til noget, siger Victor Neyberg og tilføjer:

- Fordi så laver man noget mad, som man ikke selv havde tænkt på.

Eleverne fra Helm Skole kreerede to forskellige retter af råvarerne. En thailandsk green curry ret og mexikanske tacos. Og alt blev selvfølgelig skabt helt fra bunden.

Du finder flere opskrifter på: @GoCookDK på Instagram


Nyhedsoverblik