Aftale på plads: Husbådejere får lov til at blive

Ti beboere stod til at blive smidt ud af Nolds Havn i Næstved med tre ugers varsel, men en ny aftale betyder, at de alligevel kan blive boende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I starten af februar fik cirka ti mennesker, der bor på deres både i Nolds Havn i Næstved, et brev fra Næstved Kommune om, at de skulle flytte inden måneden var omme. Ifølge kommunen boede de nemlig ulovligt.

Men nu er der blevet forhandlet en aftale på plads mellem kommunen, husbådejerne og Næstved Havn, som betyder, at familierne kan blive boende på deres lystbåde.

Det skriver Sjællandske.

Husbåd
Læs også
Husbåde skal flyttes – beboerne bor ulovligt, mener formand
Husbåd
Læs også
Husbåde skal flyttes – beboerne bor ulovligt, mener formand

Aftalen går ud på, at beboerne skal flytte længere ind i havnen – fra erhvervshavnen og ind i det rekreative område, som kommunen kalder det.

Et spørgsmål om sikkerhed

På trods af at flere af husbådene har ligget i kanalen i otte år, så er det først nu, at Næstved Havn vil have orden i sagerne. Sådan lød det f Kristian Skov-Andersen, der er formand for Næstved Havn, da han talte med TV ØST for en måned siden.

- Det er ikke, fordi vi ikke kan lide husbåde i Næstved Havn. Man har valgt at se gennem fingrene med det her i gennem en række år, men vi har også en sikkerhedsmæssig bekymring, som får Næstved Havn til at sige, at nu vil vi gerne have tingene på plads.

Ifølge Sjællandske skal der flyttes nogle pæle, for at bådene kan flyttes længere ind i havnen. Det arbejde er allerede gået i gang nu.

Til avisen udtaler havneformanden, at økonomien endnu ikke er blevet vendt, og at parterne indtil videre fortsætter som før.


Nyhedsoverblik