Husbåde skal flyttes – beboerne bor ulovligt, mener formand

Beboerne i husbådene i Nolds Havn i Næstved har fået tre uger til at flytte. For de bor ulovligt, lyder det fra formanden for Næstved Havn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tre ugers varsel har de fået.

Beboerne i husbådene i Nolds Havn i Næstved er nemlig blevet bedt om at flytte senest den 28. februar, skriver Sjællandske.

For ifølge kommunen er det ulovligt, at de otte-ti husbåde ligger til i havnen.

- I øjeblikket er forholdet ikke i orden til, at de kan være der. Og derfor har vi givet dem en frist på tre uger til at bringe de forhold i orden, siger Kristian Skov-Andersen, der er formand for Næstved Havn, til TV ØST.

- Lige i øjeblikket kan man ikke have privat adresse på stedet, så man har anmeldt privat adresser et sted, hvor man ikke må have adresser.

Tidligere formand: - Det er da charmerende

Anderledes lyder det fra socialdemokraten Per Sørensen, som har været formand for havnen i 20 år frem til 2017.

- Jeg ved ikke, om det er ulovligt. Hvis det er, så synes jeg, man skal se at få gjort det lovligt. Alle suser jo forbi der hver dag. Alle ved, at de bor der, og det har alle da været ligeglade med. Selvfølgelig skal vi da også have husbåde i Næstved. Det er da charmerende og fint, siger Per Sørensen til TV ØST.

Kasper Kaas Husbåd Holbæk
Læs også
Vild luksus på vandet: 5,5 millioner for husbåd i Holbæk
Kasper Kaas Husbåd Holbæk
Læs også
Vild luksus på vandet: 5,5 millioner for husbåd i Holbæk

TV ØST har forsøgt at få en kommentar fra nogle af beboerne i husbådene i Nolds Havn. Tage Pedersen, der bor derude, siger dog:

- Vi har besluttet i fællesskab, at vi ikke udtaler os til pressen om sagen lige nu. Vi håber på, at vi i stedet kan finde en løsning ved at gå i dialog med kommunen.

Der er en sikkerhedsmæssig bekymring

Og selv om nogle af husbådene har ligget der i otte år, så er det først nu, at Næstved Havn vil have orden i sagerne, lyder det fra formanden.

- Det er ikke, fordi vi ikke kan lide husbåde i Næstved Havn. Man har valgt at se gennem fingrene med det her i gennem en række år, men vi har også en sikkerhedsmæssig bekymring, som får Næstved Havn til at sige, at nu vil vi gerne have tingene på plads, siger Kristian Skov-Andersen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Husbådene ligger ulovligt i Nolds Havn, mener Kristian Skov-Andersen, der er formand for Næstved Havn.
Husbådene ligger ulovligt i Nolds Havn, mener Kristian Skov-Andersen, der er formand for Næstved Havn. Foto: Martin Stilling - TV ØST

Ifølge Kristian Skov-Andersen er han ikke modstander af, at der ligger husbåde i havnen. De skal bare flyttes en smule, så der ikke er tvivl om sikkerheden.

- Jeg håber, at Næstved Kommune og Nolds Havn i fællesskab får de planmæssige forhold på plads, så husbådene kan blive liggende. Måske ikke præcist der, hvor de ligger nu, men så lidt længere inde i samme havn, så de ligger i ly for den kommercielle skibstrafik, siger Kristian Skov-Andersen.

- De ligger sådan, at hvis et af de store skibe kommer ud af kurs eller mister styringen, hvis der sker en teknisk fejl, så vi har faktisk en ret stor sikkerhedsmæssig bekymring for det sted, hvor de ligger.


Nyhedsoverblik