Hunden Djengis lettede ben op af politibetjent

Den fem måneder gamle hund Djengis, der skal uddannes til politihund, lettede ben op af en imødekommende politibetjent fra Næstved.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Djengis gider ikke noget pis.

Sådan skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på deres Facebookside, efter de onsdag havde besøg af den fem måneder gamle politihund på politigården i Næstved.

En kollega på politigården ville hilse pænt og talte med hundestemme. Altså i lidt højere toneleje end normalt, som man også kan komme til at gøre, når man taler til børn.

Men hunden Djengis forstod ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi åbenbart ikke budskabet, eller også vil han ikke tales til som et barn, for han kvitterede nemlig ved at lette ben op af kollegaen.

Sig cheese, politihund

Når Djengis er seks måneder, skal han til en mental test, og først når han er 18 måneder, kan han blive endeligt godkendt som politihund.

Noget af træningen går ifølge politiet ud på at stifte bekendtskab med så mange forskellige miljøer som muligt. På den måde han vænner sig til alle mulige forskellige situationer.

Og som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skriver: For eksempel at sidde på en kontorstol og sige "cheese", når han bliver bedt om det.

Hvad hvis man pisser på en betjent?

I forbindelse med opslaget på politiets Facebookside spørger en bruger desuden, hvad der sker, hvis han pisser på en betjent? Vil han så modtage en straf?

Herefter svarer Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi med en blinkende smiley:

-Jeg vil ikke råde dig til at forsøge - ikke engang hvis du taler med en meget tynd stemme imens.


Nyhedsoverblik