Hummer skubber nytårstorsken af bordet i Korsør

Der er ikke så ofte nytårstorsk på bordet mere, er indtrykket hos en fiskehandel i Korsør.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I mange år er der blevet sat lighedstegn mellem nytårsaften og torsk.

Men lige netop nytårstorsk som hovedingrediens i festmiddagen er på vej på retur. Det er i hvert fald indtrykket hos Thomas Stuhr, der ejer Fiskehuset ved Broen i Korsør.

- Jeg har haft fiskehuset her i 17 år, og det første år solgte jeg 1.200 kilo torsk. Men efterhånden som de ældre dør, så dør traditionen desværre med, ser det ud til. Jeg har kun solgt 300 kilo i år, siger han til TV ØST.

I stedet er det en lidt mere kriblende vare, der har været et hit hos kunderne i Korsør.

- Jeg har solgt 300 hummere. Det er helt vildt. Hummerne trækker virkelig folk til, siger Thomas Stuhr. 

Hummeren er på vej frem som nytårsspise hos Fiskehuset ved Broens kunder.
Hummeren er på vej frem som nytårsspise hos Fiskehuset ved Broens kunder. Foto: Jacob Linddahl - TV ØST

Store Afhentningsdag

Også et andet skaldyr er en populær nytårsspise: Østers.

- Jeg var her i forgårs for at bestille 12 østers, så dem skal jeg hjem og dekorere nu. Jeg har en pose is med, og så har jeg været ude at bade i Storebælt. Der har jeg hentet tang. Så lægger jeg tangen nederst, isen ovenpå og så østers, siger Leif Scharling fra Slagelse.

- Dem får vi aften med lidt champagne til og citron over.

Generelt er der mange, der har benyttet årets sidste dag til at være en tur hos fiskehandleren.

- Det er Store Afhentningsdag i dag. En kort dag, hvor folk kommer og henter de bestillinger, de har lavet her op til nytår. Mange vil gerne vente og have det så frisk som muligt, siger Thomas Stuhr.


Nyhedsoverblik