I mange år er der blevet sat lighedstegn mellem nytårsaften og torsk.
Men lige netop nytårstorsk som hovedingrediens i festmiddagen er på vej på retur. Det er i hvert fald indtrykket hos Thomas Stuhr, der ejer Fiskehuset ved Broen i Korsør.
- Jeg har haft fiskehuset her i 17 år, og det første år solgte jeg 1.200 kilo torsk. Men efterhånden som de ældre dør, så dør traditionen desværre med, ser det ud til. Jeg har kun solgt 300 kilo i år, siger han til TV ØST.
I stedet er det en lidt mere kriblende vare, der har været et hit hos kunderne i Korsør.
- Jeg har solgt 300 hummere. Det er helt vildt. Hummerne trækker virkelig folk til, siger Thomas Stuhr.
Store Afhentningsdag
Også et andet skaldyr er en populær nytårsspise: Østers.
- Jeg var her i forgårs for at bestille 12 østers, så dem skal jeg hjem og dekorere nu. Jeg har en pose is med, og så har jeg været ude at bade i Storebælt. Der har jeg hentet tang. Så lægger jeg tangen nederst, isen ovenpå og så østers, siger Leif Scharling fra Slagelse.
- Dem får vi aften med lidt champagne til og citron over.
Generelt er der mange, der har benyttet årets sidste dag til at være en tur hos fiskehandleren.
- Det er Store Afhentningsdag i dag. En kort dag, hvor folk kommer og henter de bestillinger, de har lavet her op til nytår. Mange vil gerne vente og have det så frisk som muligt, siger Thomas Stuhr.