Overfald mod sygeplejerske giver ikke anledning til ændringer af procedurer

Nykøbing Falster Sygehus fik påbud efter overfaldet på en sygeplejerske. Men HR-direktøren mener ikke, det giver anledning til at ændre retningslinjer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der bliver ikke ændret i nogle procedurer i Region Sjælland, efter en 62-årig sygeplejerske blev overfaldet af en patient på parkeringspladsen foran Nykøbing Falster Sygehus.

Det fortæller HR-direktør i Region Sjælland, Marianne Evers, til TV ØST.

quote Umiddelbart vurderet tænker jeg ikke, at situationen her, som er helt speciel, giver anledning til forandringer. Vi vil fortsætte den indsats vi allerede har omkring uddannelse og vejledning

Marianne Evers, HR-direktør, Region Sjælland

- Vi følger hele tiden op på vores indsatser. Vi følger også naturligvis op på de påbud, vi får fra Arbejdstilsynet. Men umiddelbart vurderet tænker jeg ikke, at det giver anledning til ændrede retningslinjer, siger hun og fortsætter:

- Men det er klart, at vi deler hele tiden viden på tværs af vores sygehuse - både hvilke situationer der opstår, og hvordan kan vi hjælpe hinanden med at løse dem. Så jeg vil ikke afvise at det kan give nogle konsekvenser eller justeringer andre steder. Men umiddelbart vurderet tænker jeg ikke, at situationen her, som er helt speciel, giver anledning til forandringer. Vi vil fortsætte den indsats vi allerede har omkring uddannelse og vejledning, siger hun.

Retningslinje kan ikke forebygge

Der findes, ifølge HR-direktøren, allerede helt særlige procedurer for, hvordan medarbejdere i Region Sjælland skal håndtere situationer som den i Nykøbing Falster. 

- Ja det har vi overordnet set i Region Sjælland. Det er en politik om håndtering af vold og konflikter, som definerer rammerne omkring det lokale arbejde med det her område. Den politik bliver udfoldet på alle sygehusene med lokale initiativer og lokale retningslinjer, siger Marianne Evers til TV ØST.

Har jeres procedure været god nok, når en sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus bliver slået ned af en patient?

- Desværre tror jeg ikke at en politik eller en retningslinje ville kunne forebygge eller forudsige en situation som den, der er sket i Nykøbing Falster. Det er meget ulykkeligt og uforudsigeligt, at en af vores medarbejdere bliver overfaldet på arbejdspladsen, lyder det.

- Men når det er sagt er det klart at vi skal sørge for at vores medarbejdere har det beredskab og de håndtag at skrue på og vejledninger og uddannelse, der skal til for at håndtere situationer som dem. Det handler om at nedbryde konfliktniveauet. Det handler om at forebygge konflikten og sørge for, at det ikke udvikler sig til en voldsepisode. Og det er de (medarbejderne red.) langt hen af vejen godt rustet til. Men det er klart at en situation som den her er helt uforudsigelig, siger hun.

Fik strakspåbud af Arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet mente, at faren for at medarbejderne på akutmodtagelsen i Nykøbing Falster bliver udsat for vold er alvorlig efter overfaldet 15. maj. Derfor udstedte de et strakspåbud til stedet, som påbød ledelsen af stedet at sikre, at de ansatte får instruktion i at udføre arbejdet, så risikoen for at de ansatte udsættes for vold forebygges.

Nykøbing Falster Sygehus
Læs også
Sygeplejerske blev overfaldet: Sygehus har nu fået strakspåbud af tilsyn
Nykøbing Falster Sygehus
Læs også
Sygeplejerske blev overfaldet: Sygehus har nu fået strakspåbud af tilsyn

Den sundhedsfaglige vicedirektør på Nykøbing Falster Sygehus, Inge Paamejer, har forklaret, at man reagerede prompte på strakspåbuddet og sikrede, at alle medarbejdere ved, hvad de skal gøre, når en patient virker truende.

- Vi fik lavet en brush up med alle, der var involveret i selve situationen, så han var sikker på, at der ikke var nogen, der var sidder tilbage med en oplevelse af ikke at være tryg i sit arbejde, forklarede den sundhedsfaglige vicedirektør, Inge Paamejer, til TV ØST fredag.

Samtidig fortalte hun, at der blev iværksat mere undervisning til personalet, ligesom man har indført det, de kalder et "blødt nødkald" - en alarm man kan benytte, hvis man føler sig utryg.

Det var den 15. maj, at en 62-årig sygeplejerske blev overfaldet på parkeringspladsen foran Nykøbing Falster Sygehus. 

En 18-årig mand havde forinden overfaldet opført sig truende overfor personalet i akutmodtagelsen. Efter optrinnet der gik han ud på parkeringspladsen, hvor han slog den 62-årige sygeplejerske, der var på vej ind for at skifte tøj, i ansigtet.

Nykøbing Falster Sygehus
Læs også
18-årig overfaldt sygeplejerske ved skadestue
Nykøbing Falster Sygehus
Læs også
18-årig overfaldt sygeplejerske ved skadestue

 


Nyhedsoverblik