Læger advarer om Sundhedsplatformen: Tænk jer godt om

Foreningen Yngre Læger håber, at Region Sjælland vil lytte til de erfaringer, man i Region Hovedstaden har gjort i forbindelse med Sundhedsplatformen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

IT-systemet Sundhedsplatformen, som indtil nu kun har være en realitet i Region Hovedstaden, indføres i Region Sjælland den 25. november.

Men her i regionen bør man tænke sig grundigt om, lyder budskabet fra Foreningen Yngre læger.

- Når Region Sjælland går i gang med implementeringen, så skal de ikke kun sørge for, at teknikken fungerer - de skal også teste den af, sådan så man kan regne med det, siger Camilla Rathcke, formand for Yngre Læger.

sundhedsplatform undervisning
Læs også
Snart skifter sygehusene IT-system: Undervisning i Sundhedsplatformen igang
sundhedsplatform undervisning
Læs også
Snart skifter sygehusene IT-system: Undervisning i Sundhedsplatformen igang

Færre patienter behandles

Sundhedsplatformen har kostet 2,4 milliarder kroner og skal forenkle arbejdsgangen på sigt, men en opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at produktionen på sygehusene i hovedstadsområdet er faldet med 5,7 procent det første halvår af 2017 i forhold til året før, hvilket svarer til en nedgang på 618 millioner kroner. 

- Jeg har nogle klare forventninger om, at de er klar til at gå i dialog om forbedringer i systemet, når alle nu er på, siger Camilla Rathcke, formand for Yngre Læger.

- Og så håber jeg da på, at man i Region Sjælland har lært af den måde, man har gjort i Region Hovedstaden og tænker sig rigtig godt om i forhold til, hvilke medarbejdere, der skal gøre hvad, fortsætter Camilla Rathcke.

Flere sygeplejerske fravælger Region Sjælland
Læs også
50 millioner kroner ekstra skal hindre kaos med Sundhedsplatform
Flere sygeplejerske fravælger Region Sjælland
Læs også
50 millioner kroner ekstra skal hindre kaos med Sundhedsplatform

Overlæge: Forskningen rammes

Peter Kampmann, der er overlæge på klinik for blodsygdomme på Rigshospitalet, er generelt positivt stemt overfor Sundhedsplatformen. Han peger dog på, at den ekstra tid, som lægerne bruger på at lære det nye IT-system, går ud over forskningen.

- For mange læger er det en frustration at se, at deres tid til udvikling og forskning lige nu bruges på et IT-system, som få personer er meget glade for, siger overlæge Peter Kampmann til TV ØST.

Region Sjælland har afsat 110 millioner kroner til de ekstra udgifter, som kan blive en virkelighed i forbindelse med implementeringen af det nye system. 


Nyhedsoverblik