På Hotel Comwell i Sorø bliver der skænket en hel del vin i glassene i løbet af året.
Og snart kan hotellet tilbyde mousserende vin af egen avl.
For to år siden anlagde hotellet en vinmark med druen Solaris. Det var meningen, at der først skulle produceres vin af druerne til næste år, men den rekordvarme sommer har sat fart under vineventyret, og i år er hele 630 kilo druer sendt i produktion hos Dyrehøj Vingård på Røsnæs.
Vi vil gerne skabe noget fokus omkring den her gastronomiske profil, vi har
- Når vi modtager druerne, afstilker vi og presser dem, så vi får saften ud, siger Betina Newberry, der er vinbonde på Dyrehøj Vingård.
- Så tilsætter vi noget champagnegær, og når vinen er færdig med at gære, så skal vi inden så længe komme den på champagneflasker sammen med noget sukkergær, så der starter en andengæring, som vi jo skal have lavet boblerne med.
Gæster kan nyde 800 flasker
Hotellets vinmark består af 800 planter, hvilket skal give omkring 800 flasker per sæson. Vinen vil kunne nydes af hotellets gæster, og hotellet håber, det vil lokke flere besøgende til.
Artiklen fortsætter under billedet.
- Vi vil gerne skabe noget fokus omkring den her gastronomiske profil, vi har og bidrage lidt med vores egne produkter, skille os lidt ud og prøve at lave noget lidt andet end alle andre, siger Ninna Stæhr, der er hotelchef på Comwell i Sorø.
Vinen bliver hældt på champagneflasker i løbet af påsken 2019.