Hospice søgte døende patienter på Facebook: Nu er huset fyldt op igen

Svanevig Hospices underbelægning er kommet til livs med viralt Facebook-opslag. Nu står flere på venteliste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I sidste uge skrev Svanevig Hospice et noget mærkværdigt opslag på Facebook, hvor hospicet søgte beboere til deres ledige patientlejligheder. 7 ud af husets i alt 14 senge stod nemlig tomme.

Og den usædvanlige efterlysning har virket.

Siden da har hospicet nemlig fået flere patienter og pårørende til at henvende sig. Endda flere end hvad der er plads til.

quote Mange af de pårørende, der ringer, fortæller, at de har set vores opslag på Facebook eller hørt gennem TV ØST

Birgitte Bülow, Hospicechef for Svanevig Hospice

- Vi har fyldt huset op. Alle 14 senge er belagt, og vi har 10 patienter på venteliste, fortæller hospicechef Birgitte Bülow til TV ØST.

Ikke kun for kræftpatienter

Det var med tre vigtige budskaber, at Facebook-opslaget blev delt. Nemlig det, at ikke kun er for kræftpatienter, at det ikke koster noget at opholde sig på stedet og at man ikke nødvendigvis skal ende sit liv på hospice.

Opslaget er blevet delt næsten 2.000 gange, og i kommentarsporet har flere tidligere pårørende skrevet hilsner og anbefalinger.

 - Vi har fået mange hilsener fra pårørende til patienter, der har været her, siger Birgitte Bülow.

Læs nogle af kommentarerne herunder.

Er nået ud til de pårørende

Det var en historisk underbelægning, der fik Svanevig til at skrive den usædvanlige efterlysning. Personalet havde i en periode grublet over, hvordan man kunne udbrede viden om stedet, og med 2.000 følgere på Facebook besluttede de at forsøge sig på det sociale medie. 

Opslaget har ifølge hospicechefen haft den effekt, at det er nået ud til de pårørende, der ikke har haft tilstrækkelig viden om, hvad et hospice kan tilbyde. Nogle var ikke klar over, at et hospiceophold er omkostningsfrit for patienten, andre var ikke klar over, at flere patienter bliver udskrevet igen.

Hospicepladser på Sjælland

Hospicegården Filadelfia, Dianalund: 12 pladser
Hospice Sjælland, Roskilde: 16 pladser
Svanevig Hospice, Bandholm: 14 pladser

- Mange af de pårørende, der ringer, fortæller, at de har set vores opslag på Facebook eller hørt gennem TV ØST, at vi har tomme pladser, siger Birgitte Bülow.

Du kan læse Facebook-opslaget her:

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Jeg tænker, at det, der er sket, er, at vi har fået fat i de pårørende til patienter, som kunne være relevante for os. Og så er sygehusene måske også endnu engang blevet husket på, at vi faktisk er her, siger hospicechefen.

Birgitte Bülow er ikke sikker på, at der vil blive skrevet et lignende Facebook-opslag, hvis stedet skulle opleve lav belægning igen.

Læs også
Usædvanlig efterlysning på Facebook - hospice søger døende
Læs også
Usædvanlig efterlysning på Facebook - hospice søger døende

- Det ved jeg ikke. Det kan godt være. Jeg tænker, det, vi vil gøre lige nu, er at forstærke indsatsen i forhold til at udbrede information om hospice til sundhedsvæsenet, for patienterne får ikke informationerne i rette tid, siger hun.

TV ØST besøgte Svanevig Hospice, da stedet havde tomme senge stående. Du kan se indslaget herunder.

På Svanevig Hospice har de aldrig manglet så mange beboere som nu. Nu skal en annonce på Facebook skaffe flere terminale patienter.

 


Nyhedsoverblik