Hop, spring, løb: Mænd skal bevæge sig mere

TrygFonden støtter et projekt i Ringsted, der skal få kronisk syge mænd til at være mere fysisk aktive.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ensomhed og isolation går ofte hånd i hånd med en diagnose på en kronisk sygdom, og det er især mænd, der har en tendens til at isolere sig. 

Derfor har Ringsted Kommune nu taget initiativ til et projekt målrettet mænd med kroniske sygdomme, for at forsøge at lokke mændene til at deltage i forskellige aktiviter. 

Meningen er, at mændene skal blive mere fysisk aktive. En del af "Aktive mænd med kronisk sygdom" er en ugentlig gåtur, der hver søndag samler interesserede til en gå- eller løbetur på 2.5 eller 5 km.

quote Vi vil gerne støtte projekter, der hjælper kronisk syge mennesker til et bedre hverdagsliv

Cathrine Riegels Gudbergsen, formand for TrygFondens regionale råd i Region Sjælland

Fond støtter projektet

Det er TrygFonden, der med en donation på 286.000 kr. har gjort projektet muligt.

 - Omtrent hver tredje voksne dansker lider af en kronisk sygdom, og mange af dem oplever alvorlige begrænsninger i deres udfoldelsesmuligheder og livskvalitet, hvilket er et af Trygfondends 11 fokusområder. Vi vil gerne støtte projekter, der hjælper kronisk syge mennesker til et bedre hverdagsliv, hvor de er selvhjulpne og så lidt præget af sygdom som muligt, siger Cathrine Riegels Gudbergsen, formand for TrygFondens regionale råd i Region Sjælland, til TV ØST.

Socialt netværk skal føre projektet videre

Med donationen kan Ringsted kommunes sundhedsteam igangsætte et forløb for op mod 25 mænd med kronisk sygdom. Gruppen får tilknyttet en motionsvejleder I seks måneder, som vil guide og motivere deltagerne til et mere aktivt liv.

Deltagerne mødes første gang I januar 2017 og derefter er planen, at de skal mædes en gang om ugen. De konkrete motionsaktiviteter vil afhænge af gruppens behov og fastlægges først efter opstartssamtaler med hver enkelt deltager.

- Vi er utroligt glade for TrygFondens donation, der gør det muligt at hjælpe en gruppe borgere til en bedre hverdag. De fysiske aktiviteter er samlingspunktet I projektet, men det sociale aspekt er også centralt, da samhørighed og gode sociale relationer internt I gruppen gerne skal få deltagerne til at fortsætte de fælles aktiviteter, siger Britta Nielsen, der er formand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget I Ringsted Kommune.


Nyhedsoverblik