Holger Schou fortsætter som borgmester på Lolland - men ingen underskrevet aftale endnu

Efter nattens store valgsejr i Lolland Kommune kan Holger Schou Rasmussen (S) se frem til endnu en periode som borgmester.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det blev til en stor valgsejr til Socialdemokraterne i Lolland Kommune, der med den siddende borgmester Holger Schou Rasmussen i spidsen tordnede 13 procentpoint frem.

Det gik blandt andet ud over byrådskollegerne fra Venstre, der mistede 11,1 procentpoint af stemmerne og fire af ni mandater i forhold til valget i 2013.

Ikke desto mindre erklærede sejrherren Holger Schou Rasmussen (A), at han agtede at tale konstituering med Venstre, som det store, røde parti også fik støtte af efter forrige valg.

Og skal man tro Holger Schou Rasmussen, kommer samtalerne med Venstre igen til at bære socialdemokratisk frugt.

Over for TV ØST siger han nemlig, at Socialdemokraterne og Venstre er enige om, at Holger Schou fortsætter som borgmester på Lolland. En endelig aftale er dog ikke underskrevet endnu, men de to partier mødes igen onsdag.

De to partier fik tilsammen 56,2 procent af stemmerne og kan altså potentielt sætte sig alene til bordet med deres mandater. Efter valget i 2013 var også Dansk Folkeparti en del af deres konstituering. 


Nyhedsoverblik