Holbæks borgmester garanterer: Der bliver ikke 29 lukkedage

Det var en fejl, der førte til, at det blev vedtaget, at daginstitutionerne i Holbæk skulle gå fra 19 til 29 lukkedage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var stor opstandelse blandt forældre i Holbæk, da det kom frem, at der fremover ville være 29 lukkedage i daginstitutionerne i stedet for de nuværende 19. Men nu garanterer borgmester Søren Kjærsgaard (V), at det ikke kommer til at ske.

- Det er en fejlbeslutning, og derfor skal den laves om. Jeg kan godt love forældrene, at der ikke kommer til at være 29 lukkedage i kommunen, siger han til TV ØST forud for et møde i byrådet, hvor lukkedagene skal drøftes. 

Holbæk barn i børnehave
Læs også
Holbæk indfører flere lukkedage i institutionerne
Holbæk barn i børnehave
Læs også
Holbæk indfører flere lukkedage i institutionerne

Forstår godt frustrerede forældre

Alle kommunens partier undtagen Enhedslisten stemte ellers for, at hæve antallet af lukkedage om sommeren med to uger fra 2017. Men afstemningen blev foretaget på baggrund af noget forkert materiale, slår borgmesteren fast.

- Der er sket en kommunikationsfejl mellem budgetmaterialet, der blev vedtaget i oktober, og det materiale, der lå til grund for Læring og Trivsel-iudvalgets behandling af sagen sidst i november, forklarer borgmesteren.

- Det blev desværre ikke fanget i processen, men først efter beslutningen blev truffet. Det haster vi med at få lavet om nu.

Læs også
Forældre i Holbæk er vrede over flere lukkedage
Læs også
Forældre i Holbæk er vrede over flere lukkedage

Efter beslutningen om de 29 lukkedage blev meldt ud til forældrene, henvendte flere af dem sig til TV ØST for at sætte fokus på problemet. Og Søren Kjærsgaard kan godt forstå, at forældrene har været frustrerede.

- Det er også derfor, det haster sådan med at få det her lavet om, så vi kan melde helt tydeligt ud: Der kommer ikke 29 lukkedage i Holbæk Kommune i 2017, slutter han.

Holbæk Byråd har besluttet at daginstitutionerne skal holde lukket 29 dage om året - hvilket er 10 lukkedage mere end tidligere.

 


Nyhedsoverblik