Holbæk: Vi er inspireret af tysk fodbold

En ny trend er på vej i dansk fodbold. For tre år siden ville mange spille som Barcelona, men i dag skal man i stedet spille tysk aggressivt fodbold.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Vi ser det på stort set alle niveauer i dansk fodbold. Det danske landshold skal med Åge Hareide i spidsen spille mere direkte og have mindre fokus på possesion, og så har Brøndby netop hentet ny træner, der går ind for en mere aggressiv spillestil. Men også Holbæk og Nykøbing FC har meldt sig på banen, når det gælder mere aggressiv fodbold.

- Vi spiller både possesion, vi spiller bredt, og vi spiller dybt med lange høje bolde. Driblinger har stor betydning i vores spil, fortæller Holbæks cheftræner Peter Ebbe Tønder.

Han har i denne sæson været med til at indføre en spillestil, der blander de små hurtige afleveringer med et direkte spil med fokus på genpres.

Barcelona eller Tyskland

For tre år siden var det hos FC Barcelona mange trænere hentede deres inspiration, i den såkaldte tika-taka-spillestil. Her er fokus på at holde bolden i egne rækker og lave mange hurtige afleveringer. Den tendens ser dog ud til at vende.

Udover at være Holbæks cheftræner er Peter Ebbe Tønder nemlig også instruktør på DBU's træneruddannelse. Her har man hentet stor inspiration fra Tyskland, og det har Peter Ebbe Tønder taget med sig til Holbæk.

- Tyskland er ligesom trendsætteren i øjeblikket. Det er det her dynamiske angrebsspil, hvor driblinger og løb fra boldholder, og de mange løb omkring boldholer, er i fokus, og så det høje genpres. Det har vi prøvet at søge lidt inspiration i. Vi ligner ikke den tyske model, men det er der inspirationen kommer fra, siger Peter Ebbe Tønder.

Kræver god fysisk form

Der er dog et enkelt men ved den tyske spillestil. Den er tidligere blevet kritiseret for at være meget fysisk hård for spillerne.

- Der er meget løbearbejde, og det er for alle 11. Det kræver, at alle er med i grenpres, ellers virker det ikke. Vi har en løbestærk trup, så det har fungeret godt, siger anfører for Holbæk Kristian Holm.

Kristian Holm ser nemlig flere fordele ved, at Holbæk nu blander de forskellige måder at spille på.

- Vi kan både det hurtige tika-taka, og vi kan smide den langt, så vores modstanderhold har svært ved tyde os og svært ved at regne ud, hvordan vi vil spille, og det har givet mange point i den her halvsæson, siger Kristian Holm.

I dag havde Holdbæk langt den rigtige taktik. De mødte i dag Dalum i 2. division. Mohammed Asrihi kunne efter 36 minutter score kampens eneste og afgørende mål. 


Nyhedsoverblik