Efter lang tids uroligheder: Holbæk udsteder forsamlingsforbud mod rockerklubhus

Holbæk Kommune udsteder nu et forsamlingsforbud på ejendommen Østerstræde 4 i Holbæk, der er tilholdssted for rockergruppen Bandidos.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Politikerne i Holbæk Kommune indfører nu samlingsforbud på ejendommen Østerstræde 4 i Holbæk, der er tilholdssted for rockergruppen Bandidos.

Det sker, efter flere uger med uroligheder omkring klubhuset og Vang-kvarteret i kommunen. 

Forrige søndag meddelte kommunen, at man ville forbyde adgang til klubhuset. Der har siden været en høringsfase, hvor der ikke har været indsigelser, og derfor kan kommunen nu udstede et forbud. 

- Det altoverskyggende for mig er borgernes tryghed. Vi vil ikke stiltiende se på, at kriminelle grupperinger skaber utryghed i vores kommune. Derfor har vi nu lukket rockernes klubhus på Østerstræde 4, siger borgmester i Holbæk Kommune Christina Krzyrosiak Hansen i en pressemeddelelse.

Forbuddet er i første omgang gældende i tre måneder.

Politiet oprettede visitationszone

Politiet har også taget andre midler i brug for at sætte en dæmper på urolighederne. Den 17. oktober oprettede de visitationszoner i indre by og Vang-kvarteret i Holbæk Kommune. 

Politiet har de seneste uger observeret personer, der optræder på en måde, som giver politiet grund til at frygte, at der kan være optræk til endnu flere sammenstød.

Ransagning Holbæk
Læs også
Efter længere tids uroligheder:
Politiet opretter visitationszoner i Holbæk
Ransagning Holbæk
Læs også
Efter længere tids uroligheder:
Politiet opretter visitationszoner i Holbæk

En af de voldsomme hændelser skete søndag den 14. oktober, hvor rockergruppen Bandidos blev udsat for et angreb på sit klubhus på Østerstræde i Holbæk. Ingen personer kom noget til, men der blev kastet flere molotovcocktails mod huset. Inden politiet nåede frem til stedet, havde rockerne dog selv slukket ilden med en skumslukker.

Visitationszonerne gælder til og med den 31. oktober. 

Se eller gense indslaget: Bandidos' klubhus i Østerstræde i Holbæk skal lukke. Det mener politikerne. Derfor vil kommunen nu forbyde forsamlinger i klubhuset.
Opdatering
Clock22. okt 2018, kl. 13:34
Opdateret med kommentar fra borgmesteren.

 


Nyhedsoverblik