Holbæk Sygehus har fået frataget påbud: - Det er en fantastisk lettelse

Vicedirektøren for Holbæk Sygehus er lettet over, at Styrelsen for Patientsikkerhed nu har ophævet de påbud, som sygehuset fik sidste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Sidste år fik Holbæk Sygehus et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Det påbud er nu ophævet - og det letter ledelsen.

Det er en lettet sygehusdirektør, TV ØST møder onsdag aften, efter Styrelsen for Patientsikkerhed har ophævet det påbud, de sidste år pålagde Holbæk Sygehus.

- Det har været en fantastisk lettelse, ikke mindst for personalet på Holbæk Sygehus, at Styrelsen for Patientsikkerhed lige før jul meddelte, at vi slap af for de påbud, der var, på Holbæk Sygehus, siger vicedirektør Knut Borch-Johnsen.

- Det var en belastning med den kritik fra Styrelsen

I begyndelsen af sidste år slog de ansatte på sygehusets medicinske afdeling alarm. Det var især problemer med travlhed og overbelægning, som fik dem til at reagere.

I april fik Holbæk Sygehus så påbud af Styrelsen for Patientsikkerhed. Styrelsen mente at belastningen på afdelingen ku få betydning for patientsikkerheden. Og det er altså de påbud som nu er ophævet:

- Det har været en kæmpe belastning at leve i den usikkerhed og den kritik, der var der fra Styrelsens side. Det er en lettet direktør, der i dag, kan konstatere, at alle påbuddene er ophævet, og at det var meget tilfredse med det de så på Holbæk Sygehus lige før jul, siger vicedirektør Knut Borch-Johnsen.

Hvad har I gjort for at rette op på problemerne?

- Der var flere problemer dengang. Vi havde haft næsten halvandet år med vedvarende overbelægning på Holbæk Sygehus, og det havde belastet personalet rigtig meget. Vi havde arbejdet med at finde nogle nødløsninger. Nogle var gode og andre viste sig, at være mindre gode, siger Knut Borch-Johnsen.

Sygehusledelsen igangsatte en række initiativer

Vicedirektøren peger på flere forskellige initiativer, der har båret sygehuset i den rigtige retning:

- Det vi har gjort er, at vi for det første har sørget for, at medicinsk afdeling selv tager hånd om alle de patienter, der er, fortæller Knut Borch-Johnsen.

- For det andet har vi på alle de punkter, hvor Styrelsen pegede på kritiske forhold, der har vi været inde på ugebasis og måle, om vi var i stand til at leve op til de krav, som styrelsen stillede og på den måde uge for uge kunne vi justere ude i afdelingen.

- Så har vi også sat en række initiativer i gang for at sikre, at vi kunne være hurtigere til at behandle patienterne og udskrive dem hurtigere, og endelig er vi også blevet aflastet ved hjælp af nogle senge på Sjællands Universitetshospital i Køge.


Nyhedsoverblik