Holbæk-svømmer udtaget til De Paralympiske Lege i Rio

20-årige Lasse Winther Andersen kan ikke få armene ned, efter han i går fik besked om, at han er udtaget til De Paralympiske Lege i Rio.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Humøret er højt hos den paralympiske svømmer Lasse Winther Andersen fra Holbæk, som i går aftes blev ringet op af P3 med nyheden om, at han er blevet udtaget til de De Paralympiske Lege i Rio. 

Dette kommer sig af, at Danmark har fået seks nye pladser, efter at det står klart, at Rusland ikke får lov at deltage i dette års Paralympiske Lege.

Og Lasse Winther Andersen han glæder sig.

- Jeg tror stadigvæk ikke, at det er gået op for mig. Man kan ikke være i sig selv. Det er noget, man har arbejdet på i så mange år, så det er en stor forløsningsglæde, siger Lasse Wither Andersen til TV ØST

quote Jeg troede, at alt håb var ude, og så sker det her

Lasse Winther Andersen

Taget med buskerne nede

Den unge svømmer blev ringet op i går aftes af P3, hvor han fik den overraskende nyhed.

- Elitechefen fra DHIF ringede, og jeg blev taget fuldstændig med buskerne nede. Jeg har vidst noget omkring en dopingskandale, men jeg har ikke turde håbe på noget, så det kriblede i fingrene, da jeg fik nyheden, fortæller han.

Lige ved og næsten

Lasse Winther Andersen har tidligere været én plads fra at blive udtaget i både svømning og triathlon, men nu lykkes det endelig.

- Man er stolt, fordi det sidste års tid har været op og ned . Både ved svømning og triatlot var jeg én plads fra at blive udtaget. Jeg troede, at alt håb var ude, og så sker det her, siger Lasse Winther Andersen.

Blev ramt at "olympic bluse"

Holbæk-svømmeren ville se, hvor langt man kunne nå, hvis man kun arbejdede og dyrkede sport. Derfor har Lasse Winther Andersen arbejdet som lærervikar og i et træningscenter med fleksible arbejdstider.  

- Sporten har styret, hvad man gjorde. Især efter jeg var til PL i London i 2012, hvor jeg blev ramt af "olympic bluse", da jeg kom hjem, hvilket betyder, at man bare vil have mere, fortæller han.

quote Det er noget, man har arbejdet på i så mange år, så det er en stor forløsningsglæde

Lasse Winther Andersen

Lasse Winther Andersen glæder sig til at deltage i De Paralympiske Lege, hvor målet for ham først og fremmest er at få en finaleplads, og så vil han tage den derfra.

Han deltog i svømning ved De Paralympiske Lege i London i 2012. Lasses handicap består i, at han har et for kort lårben.

Se Lasse Winther Andersens kamp for at komme med til PL her.


Nyhedsoverblik