Holbæk Kommune til Tuse Næs: Byrådet bestemmer suverænt

Fors A/S peger på Tuse Næs som placering for renseanlægget. Det skaber vrede, men Fors vælger ikke, hvor anlægget skal ligge, lyder det fra kommunen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et meget upopulært renseanlæg. 

Det er, hvad Holbæk Kommune har med at gøre for tiden. For det nuværende anlæg i Holbæk skal have en ny placering. Anlægget er nemlig slidt. 

På Holbæks hjemmeside kan alle foreslå alternative placering, og nu har forsyningsselskabet Fors A/S foreslået Tuse Næs. 

Og det har altså fået flere til at mene, at beslutningen er truffet, renseanlægget skal være på Tuse Næs. Men spørger man John Harpøth, formand for Udvalget for Klima og Miljø i Holbæk Kommune, så er der intet, der er afjort endnu. 

- Vi har sat en proces i gang, som løber indtil den 26. marts. Her kan alle borgere melde ind, hvor de mener, at renseanlægget kunne ligge. Derfor bliver Fors' forslag behandlet som alle andres, siger han til TV ØST

Udelukkende byrådet, der bestemmer

Thomas Skarbye, som bor på Tuse Næs, har netop oprettet en Facebook-gruppe, "Tuse Næs til Odsherred Kommune?", fordi de ganske alvorligt overvejer at skifte kommune, for at undgå at få et renseanlæg i deres baghave. 

quote Jeg kan sådan set godt forstå, at man ikke vil have et renseanlæg i sin baghave

John Harpøth, formand for Udvalget for Klima og Miljø i Holbæk Kommune

- Det er uanstændigt. Vi vil simpelthen ikke have det herude. Det vil ødelægge alt det, vi har herude nemlig natur og idyl. Hvis man ødelægger det, så er det ikke mere at komme efter herude. Så dræber man simpelthen samfundet, lyder det fra Thomas Skarbye til TV ØST. 

Men John Harpøth fastslår, at Fors A/S altså ikke bestemmer, hvor anlægget skal ligge. Det er suverænt byrådet, der bestemmer i sidste ende. 

- Jeg kan sådan set godt forstå, at man ikke vil have et renseanlæg i sin baghave, siger John Harpøth. 

Han forklarer, at efter den 26. marts bliver der valgt to steder, som kunne være oplagte ud fra de krav, der er til renseanlæg i dag. Derefter kommer der en uvildig rådgiver begynde at regne på forslagene for at se, hvad der bedst kan betale sig. 

Først i slutningen af 2017 vil der komme en endelig beslutning om renseanlæggets placering. 


Nyhedsoverblik