Holbæk eSport får stor donation: - Det her betyder alverden for os

Esportsforeningen i Holbæk vokser. Nu har foreningen modtaget en donation på 10.000 kroner, der skal gå til nye lokaler og professionelle trænere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Vi håber, det kan skabe rammerne, så vi kan tilbyde de eksisterende 30 medlemmer, vi har, nogle ordentlige forhold.

Sådan siger Thomas Oxbøll, bestyrelsesmedlem i Holbæk eSportsforening, efter foreningen sammen med ni andre regionale foreningener hver især har modtaget 10.000 kroner fra energiselskabet SEAS-NVE’s donationsprogram. 

quote Det her betyder alverden for os

homas Oxbøll, bestyrelsesmedlem i Holbæk eSportsforening

Holbæk eSportsforening blev valgt ud af 550 ansøgninger for deres arbejde med fællesskaber og udvikling i regionen. Pengene skal gå til etablering af rammer til en eSportsforening i Holbæk Kommune og opland.

- Det her betyder alverden for os. Det gør, at vi rent faktisk kan begynde at kigge på alle de her forudsætninger for en god forening, et stærkt internet, et lokale indrettet med spillepladser og professionelle trænere, siger Thomas Oxbøll.

Læs også
Center for e-sport kan være på vej til Slagelse: - Det vil gøre kulturen endnu stærkere
Læs også
Center for e-sport kan være på vej til Slagelse: - Det vil gøre kulturen endnu stærkere

Donationerne fra  SEAS-NVE uddeles to gange om året, og med denne uddeling er der i alt doneret 1.100.000 kroner til fællesskaberne.

Læs mere om de andre donationsmodtagerne her.

Gik viralt på internettet og i Facebook-grupper

Lige nu har Holbæk eSportsforening fire hold, der skal til Fortnite, som en af de mest populære computerspil, og to hold til CS:GO, Counterstrike - det spil som det danske esportshold Astralis søndag vandt VM i.

Men det er ifølge bestyrelsesmedlemmet Thomas Oxbøll kun starten.

- Vi er ikke engang begyndte at reklamere endnu. Det her er kommet, inden vi overhovedet havde et lokale, siger han.

eSportsforeningen i Holbæk har netop modtaget en donation på 10.000 kr. fra SEAS-NVE’s donationsprogram. Dette foto er fra et arrangement på Holbæk havn.
eSportsforeningen i Holbæk har netop modtaget en donation på 10.000 kr. fra SEAS-NVE’s donationsprogram. Dette foto er fra et arrangement på Holbæk havn.

Men på trods af manglende lokaler, har der ikke været en manglende interesse for eSporten. Tværtimod.

- Allerede før det startede, havde vi Facebook-grupper, som gik viralt på internettet. Så snart én kom, så kom der flere til. Uden vi har gjort noget, er der nu kommet 30 medlemmer, siger Thomas Oxbøll.

Kræver træning og professionelle trænere

eSport er en professionel sport på lige fod med andre sportsgrene, mener Thomas Oxbøll fra Holbæk esportsforening. Fordommene om at man bare sidder foran en computerskærm og danderer den bør gøres til skamme.

quote Det her handler om mindset, fysik, træning og trænerne

Thomas Oxbøll, bestyrelsesmedlem i Holbæk eSportsforening

- Det er ikke bare at sætte sig ned og spille computer i tre timer. Det her handler om mindset, fysik, træning og trænerne, siger Thomas Oxbøll.

Derfor vil donationen også medføre, at eSporten i Holbæk rykker et niveau op rent professionelt. Der vil blive samarbejde og træning og andre arrangementer med professionelle eSportstrænere og udøvere fra Holbæk og opland.

- Vi sætter rammerne med trænere, etik osv., og vi sætter uddannet trænere fra DGI på alle hold. 

Medlemstallet kan fordobles

Indtil nu har foreningen kørt på frivillig basis og enkeltpersoner, der har købt en hjemmeside og et domæne.

- Vores medlemsræs er ikke kommet op at køre endnu. Det har været svært at få det hele til at hænge sammen.

esportmikkel.jpg
Læs også
E-sport boomer i regionen: - Det er en rullende bold, der bliver større og større
esportmikkel.jpg
Læs også
E-sport boomer i regionen: - Det er en rullende bold, der bliver større og større

Men ifølge Thomas Oxbøll er der potentiale for endnu flere medlemmer i fremtiden, og med donationen bliver det nu nemmere at rekruttere nye medlemmer.

- Der er grundlag for 50-100 medlemmer i Holbæk. Interessen er enorm. Så hvis alt går godt, så håber vi på endnu flere medlemmer fremover.

Foreningen håber også på at kunne tiltrække nye aldersgrupper til foreningen. Lige nu er medlemmerne for det meste 10 år og opefter.

- Vi vil gerne kunne udbyde nye spil, for eksempel spillet LOL aka League of Legends. LOL-spillerne plejer at være lidt ældre – dem har vi ikke rigtig fået ind endnu.

Læs mere om eSport i Holbæk her.


Nyhedsoverblik