Holbæk er udpeget som talentkommune

Kulturministeriet har udpeget seks kommuner som de nye, nationale talentkommuner. En af dem er Holbæk Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Holbæk har talent.

Det mener kulturministeriet i hvert fald. De har i dag udpeget Holbæk Kommune som én ud af seks talentkommuner i Danmark. Tiltaget skal bane vejen for, at unge talenter på længere sigt kan gøre professionel karriere.

- Danmark lever af sine talenter, og vi skal i fremtiden være endnu bedre til at hjælpe vores børn og unge med at udvikle deres talent indenfor kunstarterne. Ved at udpege seks nationale talentkommuner og 10 talentmiljøer er jeg sikker på, at flere af vores unge vil udvikle deres talent til også at blive en levevej, udtaler kulturminister, Mette Bock (LA), til ministeriets hjemmeside.

De resterende fem kommuner er Fredericia, Viborg, Esbjerg, Holstebro og Aarhus. 

quote Vi prøver at involvere så mange som muligt til at tage ejerskab over den kultur, der er i kommunen.

Ole Hansen (A), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holbæk Kommune

De seks kommuner er blevet bedømt ud fra deres indsats og planer inden for en række kunstformer. Det gælder blandt andet musik, dans og ballet, billedkunst, litteratur, film, animation og computerspil.

Stolt over anerkendelse

Hos Holbæk Kommune er man stolt over udnævnelsen.

- Vi er meget glade for anerkendelsen. At man fra ministeriets side viser, at vores arbejde er på et niveau, så man gerne vil støtte det, siger Brian Worm Ahlquist, der er chef for Kultur, Fritid og Borgerservice.

Artiklen fortsætter under billedet

Talenttræf i Holbæk i 2018. Fremover kan kommunen kalde sig talentkommune.
Talenttræf i Holbæk i 2018. Fremover kan kommunen kalde sig talentkommune. Foto: BGK Holbæk

Der er i ansøgningsprocessen blevet kigget på talentarbejdet i Holbæk Kommune. Og det har hjulpet til at se, hvad udnævnelsen blandt andet skal bruges til.

- Vi har fået at vide, at vi leverer noget godt indhold. De gælder for eksempel scenekunst og billedkunst. Men vi kan blive meget bedre i koordination af de forskellige miljøer. Så nu kan vi forbedre integrationen miljøerne i mellem, forklarer han.

En million kroner til Talent Holbæk

Det er kommunerne selv, der har ansøgt hos Slots- og Kulturstyrelsen om at blive udpeget som talentkommune. Det har i samme ombæring været muligt at søge om støtte til nye talentmiljøer.

Fem af de seks kommuner har søgt om adgang til puljen. Fredericia Kommune har ikke søgt om tilskud fra puljen.

Artiklen fortsætter under kortet.

De seks nye talentkommuner. Holbæk er eneste kommune øst for Lillebælt.
De seks nye talentkommuner. Holbæk er eneste kommune øst for Lillebælt. Foto: Kulturminsteriet

Holbæk modtager en million kroner til projektet Talent Holbæk. Projektet indeholder blandt andet en vision om et østdansk center for kunstnerisk talentudvikling.

I ansøgningskravene fremgår det, at der skal være minimum 50 procent medfinansiering af en anden part end staten. Det er noget formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holbæk Kommune, Ole Hansen (A), er klar på.

- Vi har tidligere i år blåstemplet den her ansøgning. Så vi vidste godt, at hvis vi var så heldige at blive udnævnt, så skulle der rejses nogle midler. Og det er det, vi skal arbejde videre med og forsøge at finde op mod 500.000 kroner.

sparekassen holbæk kvium
Læs også
Verdenskendt kunstner laver kæmpeværk i Holbæk
sparekassen holbæk kvium
Læs også
Verdenskendt kunstner laver kæmpeværk i Holbæk

Ole Hansen fortæller desuden, at det ikke blot skal være et kommunalt projekt, men at det private erhvervsliv også skal involveres.

- Vi prøver at involvere så mange som muligt til at tage ejerskab over den kultur, der er i kommunen, siger han.

Det forventes desuden, at talentkommunerne skal indgå i et landsdækkende netværk for talentudvikling. Det skal bidrage til en erfaringsudvikling og et samarbejde på tværs af talentudvikling både kommunalt, regionalt og nationalt. 

 


Nyhedsoverblik