Hør Kundby-pigen på skjult optagelse: Taler om at bombe de vantro til gallafest

TV 2 er kommet i besiddelse af en lydoptagelse med den dømte pige fra Kundby-sagen. Her fortæller hun sin tidligere lærer om sine terrorplaner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Den 5. januar 2016 kørte Christian Koed, der er tidligere lærer og en slags mentor for den nu terrordømte 17-årige pige fra Kundby, hen for at tage en alvorssnak med pigen.

Den dengang 15-årige pige var på få måneder blevet forblændet af radikal islamisme, og Christian Koed var bange for, at hun var ved at komme så langt ud, at politiet ikke havde andre muligheder end at anholde hende. At hun måske var ved at fremstille en bombe.

- Nu kan jeg ikke holde til det her mere, tænkte jeg, for jeg holder rigtig, rigtig meget af pigebarnet. Jeg bliver lidt bange for, hvor langt vil hun gå med det her, fortæller han til TV 2 om tiden dengang.

Christian Koed besluttede, at han i det skjulte ville optage deres møde. Pigen satte sig ind i bilen, og i en timelang samtale fortalte hun om sine planer.

- Jeg begyndte at fornemme, at hun havde mikset noget, der kunne sige bang. Hun havde kort nævnt, at hun havde leget med et eller andet og havde set noget på internettet, siger han til TV 2.

Optagelsen blev senere overdraget til myndighederne og skulle vise sig at blive bevismateriale i retssagen mod pigen. Denne optagelse er TV 2's kriminalmagasin Station 2 kommet i besiddelse af.

På den i alt 55 minutter lange optagelse kan pigen høres fortælle om, hvordan hun har været i kontakt med nogen, hun mener, er ledere fra terrororganisationen Islamisk Stat, ligesom hun forklarer, hvem og hvor hun havde tænkt sig at angribe.

Nu har TV ØST fået lov til at bringe en del af den lydoptagelse fra bilen, hvor hun taler om et planlagt angreb.

Skrev til fremmede personer på sociale medier

I første del af optagelsen fortæller pigen, at politiet har kontaktet hende, fordi hun har kommunikeret med nogle på internettet om et angreb.

Pigen fortæller til Christian Koed, at hun på Twitter har skrevet med lederen af Islamisk Stat, en mand hun kalder Abu Bakir al-Baghdadi.

Under samtalen i bilen begynder pigen at fortælle, hvad hendes planer går ud på. Det er den del af optagelsen, som TV ØST har fået lov til at bringe.

- Men fortæl mig nu bare, hvad det er?

- Okay.

- Ja.

- Helt ærligt?

- Ja.

- Så du ved godt det der med Fårevejle, ikk?

- Ja.

- De skal holde gallafest.

- Ja.

- Alle dem der, der er imod mig.

- Ja.

- Så det er faktisk der på den dato, hvor de holder gallafest.

- Er det på fredag, de holder de fest?

- Ja.

- Men har du planlagt sådan et angreb?

- Ja. Men jeg vil ikke selv gøre det, for jeg har ikke fået besked på det. For ham der fra Islamisk Stat sagde, at jeg skulle ikke gøre noget uden nogen ordre.

- Jeg har svigtet hendes tillid

I dag fortryder Christian Koed ikke, at han optog samtalen med pigen. Alligevel har han en følelse af at have udleveret hende.

- Der er jo flere følelser indblandet, for selvfølgelig sidder det i mig, at jeg har svigtet hendes tillid, siger han til TV 2.

- Men jeg gjorde jo det her, fordi jeg var bange for, hvad ville der ske med hende. Hvad ville hun gøre? Hvordan skulle jeg stoppe hende? tilføjer han. 

kundby_sagen_1.jpg
Læs også
I dag får Kundby-pigen sin straf: Risikerer den hårdeste dom
kundby_sagen_1.jpg
Læs også
I dag får Kundby-pigen sin straf: Risikerer den hårdeste dom

Onsdag den 13. januar 2016 blev pigen anholdt. Hun varetægtsfængsles og anbringes på en lukket institution, hvor hun sidder frem til tirsdag den 16. maj 2017.

Her kendes hun skyldig i at have planlagt to terrorangreb, et på Sydskolen i Fårevejle og et på den jødiske Carolineskolen i København samt at have overfaldet en pædagog med et stykke spejlglas.

Torsdag den 18. maj udmåles pigens straf. Anklageren kræver forvaring.


Nyhedsoverblik