Hjemmeværnet har mistet overblik over våben – geværer, maskinpistol og ammunition er forsvundet

Hjemmeværnet kan ikke redegøre for, hvor blandt andet otte geværer, syv pistoler, en maskinpistol og flere tusinde stykker ammunition befinder sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I Hjemmeværnet på Sydsjælland og Lolland-Falster er en lang række våben forsvundet.

I hvert fald kan hjemmeværnskommandoen ikke redegøre for, hvor otte geværer, syv pistoler, et maskingevær, et bundstykke til endnu et maskingevær samt 50.000 stykker ammunition til håndvåben befinder sig.

Det skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

quote I Hjemmeværnet tager vi sikkerheden omkring vores våben meget seriøst. Derfor beklager jeg også dybt situationen, der er alt andet end tilfredsstillende

Jens Garly, generalmajor, chef for Hjemmeværnet

Kan ikke udelukke kriminel handling

Hjemmeværnet arbejder på at opklare, hvor våbnene befinder sig. De kan ikke udelukke, at der kan være tale om en kriminel handling, men der kan også være tale om fejl i forbindelse med registreringen af våbnene.

Ung_jagt.jpg
Læs også
Syv våben stjålet under indbrud i Jyderup
Ung_jagt.jpg
Læs også
Syv våben stjålet under indbrud i Jyderup

- I Hjemmeværnet tager vi sikkerheden omkring vores våben meget seriøst. Derfor beklager jeg også dybt situationen, der er alt andet end tilfredsstillende, siger chefen for Hjemmeværnet, generalmajor Jens Garly, i pressemeddelelsen.

- Vi arbejder på højtryk for at finde de manglende våben og ammunitionen. Derfor har jeg iværksat en optælling af alle våben i Hjemmeværnet. Vi starter med de områder, hvor der er størst sandsynlighed for at finde de bortkomne våben, men optællingen vil omfatte hele Hjemmeværnet.

quote Jeg er tilfreds med, at Hjemmeværnet har sat alle kræfter ind på at finde de her våben

Claus Hjort Frederiksen (V), forsvarsminister, til Ritzau

Minister er tilfreds

Også forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) kommenterer over for Ritzau på de forsvundne våben.

 - Jeg er tilfreds med, at Hjemmeværnet har sat alle kræfter ind på at finde de her våben, siger han i en skriftlig kommentar til nyhedsbureauet.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg har stor respekt for de tusindvis af frivillige, der yder en kæmpe indsats til gavn for alle os andre, siger han.

Hjemmeværnet har anmeldt sagen til politiet. De har også anmodet Forsvarsministeriets Auditørkorps om at gå ind i sagen.


Nyhedsoverblik