Det vi har sammen

Hjemmehjælper bedøvede 86-årig kvinde med sovepiller

En 45-årig hjemmehjælper er fængslet, efter hun har erkendt at have lagt sovepiller i en 86-årig kvindes medicinæske for at kunne stjæle fra hende.

Familien til en 86-årig kvinde fra Tølløse, der modtager hjemmehjælp, fik en mistanke om at der var noget galt.

Der forsvandt nemlig penge fra den 86-åriges pung. Derfor satte familien videoovervågning op hos den 86-årige. Og da de kunne se, hvad hjemmehjælperen foretog sig, anmeldte de hende til politiet.

Det er utraditionelt, udspekuleret og groft misbrug af en borger, som vi sjældent ser. 

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi

- Hjemmehjælperen havde lagt ekstra piller i form af sovepiller i kvindens medicinæske. Mens hun sov, stjal hun penge fra hende. Der var også lagt piller i til næste forsøg på at stjæle, fortæller Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Groft misbrug

Den 45-årige hjemmehjælper har været i grundlovsforhør torsdag formiddag. Hun har erkendt, at hun først tog penge fra den 86-åriges pung. At hun derefter sørgede for, der var sovepiller i medicinæsken, så hun kunne tage flere penge, uden kvinden opdagede det. Og til slut at hun havde gjort klar til at bedøve den 86-årige igen for at tage flere penge fra hende. Hver gang var der tale om nogle hundrede kroner.

De tre forhold hjemmehjælperen har været i grundlovsforhør for er tyveri, røveri og forsøg på røveri.

- Det er utraditionelt, udspekuleret og groft misbrug af en borger, som vi sjældent ser. Vi skal kunne have tillid til de myndighedspersoner, der kommer ind i vores hjem. Hjemmehjælperen har brugt sin stilling til at begå kriminalitet, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 45-årige hjemmehjælper er gået med til at blive mentalundersøgt.

Læs også Hjemmehjælper anholdt for røveri og tyveri

Tip os Har du et godt tip?