Hjælpende hånd på vej til vandløb

Kommuner kan nu søge om tilskud til at restaurere vandløb. Det vil give bedre forhold for dyr og planter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Knap 90 millioner kroner.

Så meget er der sat af for 2018 til at give dyr og planter bedre leveforhold ved vandløbene.

Det er en pulje, som kommuner kan søge tilskud fra til at restaurere vandløb. Ifølge fiskeriminister Eva Kjer Hansen er det en god investering.

- Vi har et stort lystfiskermiljø i Danmark, og mange danskere og turister bruger deres weekender med fiskestangen ved vandløb og åer. Denne ordning forbedrer forholdene for gydepladser, så fiskebestandene kan vokse, og vi eksempelvis kan få endnu flere laks og ørreder i de kommende år. Det er en god investering i både naturen og lystfiskeriet, siger fiskeriminister Eva Kjer Hansen.

Kan give bæredygtigt vandmiljø

Også miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen er begejstret. Han mener, det er afgørende at hjælpe de danske vandløb.

- Vandløb, der bugter sig gennem landskabet, er en uundværlig del af den danske natur. Derfor er det afgørende, at vi får et mere bæredygtigt vandmiljø, så vi også fremover kan have en rig natur med masser af planter og dyr. Vi har tidligere oplevet stor interesse fra kommunerne for at bidrage til, at Danmark opnår et bedre vandmiljø, og det forventer jeg også denne gang, så vi kan få endnu mere gang i indsatsen, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Første ansøgningsrunde blev gennemført i foråret. Mens anden runde altså nu er sat i gang. 

I alt 89,3 millioner kroner er der i puljen, som finansieres delvist af EU-midler fra den Europæiske Hav- og Fiskerifond og delvist af nationale midler.


Nyhedsoverblik