Historisk mølle åbner som bageri og traktørsted

Strids Mølle ved Kattrup Gods er for første gange i 36 år åbnet som mølleri, bageri og traktørsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var trængsel, da den historiske Strids Mølle ved Kattrup Gods lørdag formiddag åbnede som mølleri, bageri, kafferisteri og traktørsted.

Den gamle mølle blev grundlagt af Valdemar Atterdag tilbage i 1300-tallet og har igennem sine 800 år summet af liv.

quote Strids Mølle er et helt unikt sted med en særlig historie bag sig

Anders Møller, Strids Mølle

Men da møllen lukkede ned i starten af 1980erne, gik tiden omkring møllen i stå, og siden da har de gamle bygninger stået tomme hen.

Artiklen fortsætter under billedet.

Åbningen af Strids Mølle.
Åbningen af Strids Mølle. Foto: Maria Charlotte Larsen.

Det satte sine spor, hvilket de nuværende ejere, Anders og Iben Møller, nu har rettet op på.

ddadda.jpg
Læs også
Kendt bryggeri køber tom fabrik - flere arbejdspladser på vej til byen
ddadda.jpg
Læs også
Kendt bryggeri køber tom fabrik - flere arbejdspladser på vej til byen

- Vi synes, Strids Mølle er et helt unikt sted med en særlig historie bag sig. Vi har længe haft en drøm om at gøre Strids Mølle levende og relevant igen, og gøre det til et sted, hvor natur, kultur og det gode håndværk er i centrum, udtaler Anders Møller i en pressemeddelelse.

Artiklen fortæstter under billederne.

 
  Foto: Maria Charlotte Larsen.
Åbningen af Strids Mølle.
Åbningen af Strids Mølle. Foto: Maria Charlotte Larsen.
Åbningen af Strids Mølle.
Åbningen af Strids Mølle. Foto: Maria Charlotte Larsen.

Overnat i trætoppene omkring Strids Mølle

Det unge par har store ambitioner med møllen.

Strids Mølle
Læs også
Lokale ildsjæle på Sjælland får millioner fra særlig pulje
Strids Mølle
Læs også
Lokale ildsjæle på Sjælland får millioner fra særlig pulje

- På Strids Mølle vil vi vække sanserne til live. Fra gæsten træder ind ad døren, vil man blive mødt af duften af nybagt brød og nyristet kaffet, fortæller han og fortsætter:

- Som gæst vil man kunne se hele processen fra kornet bliver malet, til det bliver bagt og serveret. Desuden vil hovedparten af produkterne i vores gårdbutik komme fra lokalområdet - lige fra vores egne produkter til fødevarer fra lokale producenter, og vi vil på den måde have fokus på sporbarhed og fra jord-til-bord princippe.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Maria Charlotte Larsen.
 
  Foto: Maria Charlotte Larsen.
 
  Foto: Privatfoto

På sigt kommer det unge par også til at tilbyde overnatning i trætoppene omkring Strids Mølle, hvor man kan høre åen bruse og gøgen kalde.

I marts åbnede et nyt madmarked i den gamle Strids Mølle ved Svebølle.

Nyhedsoverblik