Historisk gods er blevet solgt

Vedbygaard Gods ved Ruds Vedby er ikke længere til salg. Efter to et halvt år på markedet er godset endelig blevet solgt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det står med store bogstaver henover billedet af det gamle gods på Silva Estates’ hjemmeside: SOLGT.

Det er det historiske gods ved Ruds Vedby, Vedbygaard Gods, der nu skal have nye ejere efter to et halvt år på markedet.

Af tidligere ejere kan blandt andet nævnes Valdemar Atterdag og Dronning Margrethe den 1., men ifølge Dagbladet og Sjællandske er det nu millionæren Dan Svenningsen fra Langeland, der står på skødet.

Lukker del af parken for offentligheden

Det trefløjede gods er fra 1500-tallet og råder over en ti hektar stor park med egen sø, cirka 250 hektar landbrugsjord, 171 hektar skov og et orangeri fra 1881. Fordi Dan Svenningsen sammen med sin kæreste også vil bruge godset som deres private hjem, vil parken fremadrettet være lukket for offentligheden. 

vedbygaard_gods_1.jpg
Læs også
Historisk gods til salg: Pris 115 millioner kroner
vedbygaard_gods_1.jpg
Læs også
Historisk gods til salg: Pris 115 millioner kroner

- Parret har dog valgt at åbne den ydre del af parken for besøgende hver søndag fra klokken 8-16 og håber fortsat, at gæster vil benytte den åbne del af parken på denne dag, skriver Sjællandske.

Samtidig vil der fortsat være Ruds Vedby Borgspil på godset.

Vurderet til omkring 115 millioner kroner

De seneste 100 år har godset været ejet af Fonden Vedbygaard Rekonvalescenthjem og er i perioden blandt andet blevet brugt af personer, der havde behov for at genvinde kræfterne i ro og smukke omgivelser.

- I respekt for den gave, som blev doneret for næsten 100 år siden, har vi gjort alt, hvad vi kunne for effektivt at drive rekonvalescens på Vedbygaard Gods. De flotte og historiske rammer sætter imidlertid nogle naturlige begrænsninger for moderne rekonvalescentarbejde, og det er desværre ikke muligt at få dette arbejde til at løbe rundt på Vedbygaard Gods, sagde Finn Vejlgaard, næstformand i bestyrelsen for Fonden Vedbygaard Rekonvalescenthjem, da godset blev sat til salg i november 2015.

Da godset blev sat til salg i, vurderede ejendomsmægleren, at salgsprisen ville være omkring 115 millioner kroner. Det er uvist, hvad godset rent faktisk blev solgt for.


Nyhedsoverblik