Her skal du bo som pendler: Holbæk er den billigste kommune

Holbæk er den billigste kommune at bosætte sig i, hvis én forælder pendler. Derimod er Lolland en af de dyreste.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der kan være meget at spare, hvis man kaster sig ud i livet som pendler. 

For en familie, hvor den ene forælder arbejder i København, er det næsten 10.000 kroner billigere at bo i Holbæk end i Gentofte, viser en analyse udarbejdet af cheføkonom, Steen Bocian, fra Dansk Erhverv. 

Det skriver Berlingske Business. 

- Det er meget tydeligt, at det er nogle andre ting end selve boligprisen, som kan spille en stor rolle for, hvor det bedst kan betale sig at bosætte sig med de ekstremt lave renter, vi har, siger han til avisen. 

quote Hvis det kun var huspriserne, der dikterede valget, så ville vi nok alle sammen bo på Lolland, hvor det er billigt.

Steen Bocian, Dansk Erhverv

Holbæk er billigst

Analysen tager udgangspunkt i en familie med to voksne og to børn, der ejer et hus på 140 kvadratmeter. Samtidig er der taget højde for, at pendling både koster penge og tid - derfor er tidsforbruget også medregnet som en økonomisk udgift. Tallene er baseret på offentlig transport. 

Og ud fra disse parametre er der altså forskel på, om det er den ene eller begge forældre, der pendler. Med en enkelt pendler i husstanden, der pendler, er Holbæk Kommune den billigeste kommune, hvor en familie vil have udgifter for godt 25.700 kroner om måneden. 

- Hvis det kun var huspriserne, der dikterede valget, så ville vi nok alle sammen bo på Lolland, hvor det er billigt. Men det gør vi ikke, fordi det er for besværligt, hvis man skal pendle dagligt, siger Steen Bocian til Berlingske Business. 

Holbæk er billigst, hvis én i familien pendler. Beløbet er den månedlige udgift.

 
 

Lolland er dyrest 

Og netop Lolland er faktisk en af de dyreste kommuner at bo i, hvis man vil pendle. Med en person i familien, der pendler, vil omkostningerne løbe op i knap 33.400 kroner om måneden. Og det næsten ligeså meget som på Frederiksberg, hvor omkostningerne lyder på 33.500 kroner om måneden. 

Selv om det kan være svært ikke at stirre sig blind på boligpriserne, så skal man være påpasselig - særligt hvis begge forældre pendler. 

Her ligger Lolland nummer et over dyreste kommuner. Her vil de månedlige omkostninger løbe op i godt 48.400 kroner om måneden. 

De øvrige fire på top fem er Odsherred, Guldborgsund, Kalundborg og Halsnæs. 

Lolland er dyrest, hvis begge forældre pendler. Beløbet viser den månedlige udgift. 

 
 

Nyhedsoverblik