Her må du snart køre hurtigere

​Fartgrænsen vil blive sat op på flere vejstrækninger rundt om i landet. Her kan du se, hvor der snart må køres hurtigere i vores region.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Inden længe får bilisterne lov til at køre hurtigere på en lang række landeveje og motorveje rundt omkring i landet.

Vejdirektoratet er nemlig gået i gang med at gøre udvalgte strækninger på veje over hele landet klar til højere hastighedsgrænser.

Det sker i forlængelse af finanslovsaftalen for 2018, hvor regeringen og Dansk Folkeparti afsatte midler til at hæve hastighedsgrænserne på udvalgte landeveje og motorveje på en trafiksikkerhedsmæssigt forsvarlig måde. 

quote Logistik og mobilitet er noget af det, som er med til at skabe vækst i provinsen, når man kan komme hurtigere fra A til B

John Brædder (Guldborgsundlisten), borgmester i Guldbogsund Kommune

- Vi øger mobiliteten, hvor det er forsvarligt, så folk kan komme hurtigere frem. Det er både til glæde for dem selv og for samfundet, udtaler transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg tror desuden, at hastigheder, der virker logiske, og som er forsvarlige for trafiksikkerheden, er nemmere at overholde end hastighedsgrænser, der virker ulogiske. Derfor gør vi nu nogle udvalgte veje klar til en højere hastighedsgrænse ved at indføre en række trafiksikkerhedsforbedrende tiltag. 

Derfor hæves hastighedsgrænserne til 90 km/t på 150 kilometer landevej og til 120 km/t på 31 kilometer motorvej.

150110_tiro_john_braedder_webklip.720p.mp4-787995.jpg
Læs også
Borgmester glæder sig over højere hastighed på vejene
150110_tiro_john_braedder_webklip.720p.mp4-787995.jpg
Læs også
Borgmester glæder sig over højere hastighed på vejene

- Vores undersøgelser har afdækket 17 steder på landevejsnettet og fire motorvejsstrækninger, hvor det er muligt at hæve hastighedsgrænsen, og nu går vi i gang med at forbedre trafiksikkerheden, så strækningerne er klar til de højere hastighedsgrænser, siger afdelingsleder Ivar Sande fra Vejdirektoratet. 

Etablering af rumleriller

På landevejene kommer de trafiksikkerhedsmæssige ifølge Vejdirektoratet hovedindsatser til at bestå af etablering af rumleriller både i vejmidte og ved kantlinje, bedre plads til cyklisterne, overhalingsforbud, nedsættelser af hastigheden ved større kryds samt opsættelse af autoværn.

Enkelte steder skal der også fjernes beplantning og andre påkørselsfarlige genstande, der står inden for den nye, udvidede sikkerhedszone. 

Her må du snart køre hurtigere

På disse motorvejsstrækninger bliver hastighedsgrænsen hævet fra 110 til 120 km/t:
  • Holbækmotorvejen fra Holbæk til Torkildstrup rasteplads (12 kilometer) 
 
På disse landevejsstrækninger bliver hastighedsgrænsen hævet fra 80 til 90 km/t: 
  • H127: Slagelse Omfartsvej (km 31.700 – 40.100)
  • H507: Omfartsvej Nykøbing Falster (km 1.100 – 6.600) 


Kilde: Vejdirektoratet 

Derudover vil Vejdirektoratet ved afslutningen af strækningerne opsætte en særlig hastighedstavle, der informerer trafikanterne om, at de skal sætte farten ned til 80 km/t igen, suppleret med en særlig afmærkning på kørebanen, der skal sikre trafikanternes opmærksomhed. 

Ventes at være gennemført i 2020

På motorvejene vil Vejdirektoratet etablere hastighedstavler og rumleriller mod midterrabatten samt opsætte påkørselsdæmpere på eksisterende autoværn og forlænge autoværn, hvor det skønnes nødvendigt i forhold til en udvidelse af vejens sikkerhedszone fra 9 til 10 meter. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Vejdirektoratet

Enkelte steder skal der også fjernes noget beplantning, der står inden for den nye, udvidede sikkerhedszone. 

Den nye hastighedsgrænse på 120 km/t indføres på en række strækninger, som Vejdirektoratet tidligere har vurderet uegnet til den generelle hastighedsgrænse på 130 km/t. Arbejdet på strækningerne er så småt gået i gang, og det fortsætter henover sommeren.

Borgmester glæder sig over højere hastighed

En af de strækninger, hvor hastigheden bliver hævet, er på omfartsvejen Nykøbing Falster, og det vækker glæde på borgmesterkontoret i Guldborgsund Kommune, at bilisterne inden længe kan komme lidt hurtigere frem på flere motor- og landeveje.

Kommunen får nemlig udvidet hastigheden på en landevejsstrækning mellem Nykøbing Falster og Gedser. 

Læs også
485 blitzet under fartkontrol på Vestmotorvejen
Læs også
485 blitzet under fartkontrol på Vestmotorvejen

- Logistik og mobilitet er noget af det, som er med til at skabe vækst i provinsen, når man kan komme hurtigere fra A til B, udtalte John Brædder, borgmester Guldborgsund Kommune, til TV ØST i august 2017.

Hos Vejdirektoratet forventer man, at hastighedsgrænsen på motorvejene kan hæves til 120 km/t til november i år. Opgraderingerne forventes at være gennemført i 2021. 

Den højere hastighedsgrænse på 90 km/t på alle de udvalgte landeveje forventes at være gennemført i 2020. 


Nyhedsoverblik