Her kan du sige farvel til prinsen i vores del af landet

Der er mulighed for at kondolere på Statsforvaltningens afdelinger i anledning af Prins Henriks død. Listerne vil blive sendt til kongehuset. Foto: TV ØST

Fra i dag klokken 12 er der mulighed for at kondolere i anledning af Hans Kongelige Højhed Prins Henriks død på Statsforvaltningens afdelinger.

Prins Henrik døde sent tirsdag aften og for dem, der ønsker at give ham et sidste ord med på vejen, vil der være mulighed for det fra klokken 12 i dag. Der bliver nemlig lagt kondolencelister frem på Statsforvaltningens afdelinger i Ringsted og Nykøbing Falster.

Listerne vil ligge fremme indtil den 20. februar, og herefter bliver de sendt til kongehuset.

Her ligger Statsforvaltningen i Nykøbing Falster:

Dronningensgade 30, 4800 Nykøbing F.

Åbningstider: 
Mandag, tirsdag, onsdag: 08.00-12.00
Torsdag: 12.00-15.00
Fredag: 08.00-12.00

Her ligger Statsforvaltningen i Ringsted

Nørregade 2, 4100 Ringsted.

Åbningstider:
Mandag, tirsdag, onsdag: 08.00-12.00
Torsdag: 12.00-15.00
Fredag: 08.00-12.00

Der er også mulighed for at kondolere på Det gule Palæ på Amaliegade i København.

Mindre ceremoni

Prins Henrik har selv ønsket, at hans bisættelse bliver en mindre ceremoni. Det bliver den nærmeste familie og få andre, som deltager i bisættelsen, der kommer til at foregå i Christiansborg Slotskirke tirsdag den 20. februar klokken 11. Det oplyser kongehuset.

Hofsorg

Kongehuset oplyser også, at det er besluttet, der skal være hofsorg til og med den 14. marts 2018. I sørgeperioden vil hverken Hendes Majestæt Dronning Margrethe eller andre medlemmer af den kongelige familie deltage i selskabelige eller underholdende arrangementer. Under hofsorgen vil familien bære mørkt tøj, når de ses offentligt.

Hofsorg er betegnelse for en kortere eller længere sørgeperiode ved hoffet i forbindelse med et dødsfald i den kongelige familie. Sørgetidens længde fastsættes af regenten.

Prins Henrik har besøgt vores område mange gange i årenes løb. Herunder kan du set et sammenklip af nogle af de mange besøg.

01:09 Luk video

 

 

Tip os Har du et godt tip?

Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App
Hent vores nye TV ØST Play App