Her giver den våde sommer masser af kunder

Det er gråt. Det er vådt. Og sådan har det været hele juli. Men det er ikke alle, der fordømmer det danske sommervejr; for regn betyder kunder i butikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvis man spørger indehaveren af Næstved Legeland, Kim Kolacenske, så er der ingen tvivl om, hvad det bedste sommervejr er:

- Det er selvfølgelig regnvejr – gerne flere dage i træk, siger han.

For når man driver et indendørs legeland med hoppeborge, computerspil og boldspil, så er der altså bare flere gæster, når det ikke er strandvejr.

- Vi kan tydeligt se på besøgstallene, at vejret gør en forskel. Der er langt flere gæster, når vejret er dårligt.

Og der var da også mange i Næstved Legeland på en højhellig søndag, hvor børnene kunne løbe frit rundt.

- Vi skulle have været på en almindelig legeplads, men så kiggede vi ud af vinduet, og så at vejret var dårligt. Så tog vi herud i stedet for, siger Dina Hald.

En anden mor siger:

- Jeg havde lovet dem, at vi skulle lave noget sammen, så det her var mit bedste bud, og børnene elsker det jo også, siger Mie Hebo.

Savner den danske sommer

Blot 10 kilometer væk fra Næstved Legeland, er situationen en helt anden. For i BonBon Land er køerne til forlystelserne ikke særlig lange. Her kan de tydeligt mærke, at det danske sommervejr lader vente på sig.

- Besøgstallene er selvfølgelig lavere, end hvis vi havde godt vejr. Folk de planlægger jo at tage i BonBon Land, og hvis de kan se, at vejrudsigten melder om dårligt vejr, så kommer der bare færre gæster. Men det er også dem, der trodser vejret og hopper i regntøjet, siger Christina Foss, der arbejder i BonBon Land.

Normalt er der mellem 5.000 til 6.000 besøgende på en dag, og når vejret er dårligt, er det halveret. Sommerland Sjælland og Knuthenborg Safaripark melder også om markant færre besøgende end normalt i juli.

Men der var også dem, der valgte at trodse det dårlige vejr, og snuppede en tur Hundeprutten.

- Vi tænker, det er fint nok. Så sparer vi også tid på, at vi ikke skal stå i kø, og det er jo meget godt, når man har små børn med, siger Rikke Olsen.

Og:

- Vi havde jo lovet ungerne, at vi skulle afsted. Vi købte biletterne for fire dage siden, og der lovede de okay vejr. Men nu hvor vi er her, så er det slet ikke så slemt, siger Pia Birkmar.


Nyhedsoverblik