Her får de ældre besøg fra hjemmeplejen over skærmen

Hjemmeplejen i Guldborgsund Kommune er stærkt udfordret, og derfor må kommunen tænke kreativt, lyder argumentet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

På det seneste er nogle af besøgene fra hjemmeplejen hos 94-årige Børge Truelsen begyndt at foregå over en tablet, som har fået fast plads på køkkenbordet i Nørre Alslev.

Her får Børge Truelsen én gang om dagen forbindelse til en medarbejder i hjemmeplejen i Nørre Alslev, som blandt hører, hvordan det står til.

- Ja, de spørger hvordan det går, og hvad jeg skal have at spise, og om jeg tager mine piller og så videre. Det er ikke det helt store, men vi har noget kontakt, siger Børge Truelsen.

Det er ti ældre borgere i Guldborgsund Kommune, der siden oktober er blevet udstyret med en tablet i eget hjem. Hos Børge Truelsen fik han tidligere besøg fra hjemmeplejen også om aftenen, men det er nu erstattet med et såkaldt skærmbesøg.

- Det er såmænd nogenlunde det samme, for det er også en pige, man taler med der, men det andet, det var sådan lidt mere personligt, fortæller han.

Flere og flere ældre

Ifølge Guldborgsund Kommune er de disse tider nødt til at tænke kreativt, da hjemmeplejen er stærkt udfordret og blandt andet lider af personalemangel. Derudover er godt en tredjedel af indbyggerne i Guldborgsund da også borgere over de 60 år.

- Vi må konstatere, vi bliver flere og flere ældre i vores kommune, og derfor er vi simpelthen nødt til at kigge på alternative og bedre løsninger for at hjælpe den ældre, siger Bo Abildgaard (S), der for formand for Omsorgsudvalget i Guldborgsund Kommune.

Hos Ældresagen forholder man sig en smule skeptisk til teknikken, som kommer til at erstatte nogen af de varme hænder.

- Det er en god løsning for nogle borgere, men hvis det bliver udbredt for bredt til også at omfatte borgere, som egentlig har brug for rigtig menneskelig kontakt og nærvær af en rigtig person i eget hjem, så er det ikke nogen god løsning, lyder det fra chefkonsulent i Ældresagen, Olav Felbo.

Ifølge Guldborgsund er det planen at udstyre endnu flere ældre i kommunen med en tablet. Dog kun til de borgere, som er friske nok til det.


Nyhedsoverblik