Her er varslet til portørerne

Uddan dig til serviceassistent eller betragt dig selv som fyret fra marts 2018. Sådan lyder varslet til 21 portører, som onsdag fik brev fra Region Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Region Sjælland vil gerne have at rengøringsassistenter og portører smelter sammen til én faglig gruppe på regionens sygehuse. 

Derfor skal både portører og rengøringspersonale uddanne sig til serviceassistenter, som løser begge faggruppers opgaver.

Men mange portører vil ikke tage uddannelsen, og onsdag fik 21 portører og en rengøringsassistent et varslingsbrev i en såkaldt prikkerunde.

Her står, at den pågældende skal begynde på uddannelsen til serviceassistent næste år:

21 portører i Region Sjælland fik onsdag et varslingsbrev om, at de vil blive opsagt, hvis de ikke begynder på uddannelsen til Serviceassistent.
21 portører i Region Sjælland fik onsdag et varslingsbrev om, at de vil blive opsagt, hvis de ikke begynder på uddannelsen til Serviceassistent.

Ledelsen i Region Sjælland håbede, at der inden 11. Maj var 130 ansatte, som frivilligt ville sige ja til at uddanne sig som serviceassistenter, men så mange meldte sig slet ikke.

Hvis dem, der ikke har meldt sig frivilligt fortsat siger nej til uddannelsen, vil de blive opsagt. Det fremgår af det brev, de fik tilsendt i går, onsdag.

 
 

Det er varslingerne om opsigelse, der torsdag har fået portørerne på Roskilde, Slagelse, Holbæk, Næstved og Nykøbing Falster sygehuse til at nedlægge arbejdet. 


Nyhedsoverblik