Portræt: Her er Kalundborgs borgmester

Martin Damm har fået overrakt borgmesterkæden i Kalundborg Kommune og kan fortsætte fire år mere på tronen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var ikke nogen overraskelser, da Venstre-borgmesteren tirsdag aften blev genvalgt som borgmester i Kalundborg Kommune. Faktisk var han den første i vores sendeområde, der kunne stille med en færdig konstitueringsaftale.

Men borgmesteren havde allerede sikret sig en ret sikker valgsejr, allerede inden stemmerne var afgivet. Han og Venstre er nemlig i valgforbund med Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, og alle partier var på forhånd gået med til at pege på Martin Damm som kommunens overhoved.

Så for tredje gang kan Venstremanden altså sætte sig i borgmesterstolen, og generelt har det da også været et indbringende år for ham. I sommer modtog han nemlig Dronningens ridderkors.

"Det Talende Excel-ark"

Martin Damm har ikke bare et ridderkors. Han har også en master i Public Administration, han har tidligere arbejdet som campuschef for Syddansk Universitet, og så har han også formandsposten for Kommunernes Landsforening, som han har besiddet siden 2014.

Det forlyder, at han også går under navnet "Det Talende Excel-ark".

Nu er han blevet genvalgt som borgmester i Kalundborg Kommune. Men hvem er manden bag de pæne titler egentlig?

Blev spurgt, om han ville være medlem af Venstre

Allerede inden valget blev han af politiske kommentatorer og eksperter udråbt som en tung profil på landsplan i kraft af hans formandskab i KL.

Det har muligvis også givet ham en stærk platform at markedsføre sig selv på hjemmefronten.

Martin Damms karriere inden for politik startede, da han blev spurgt, om han ville være med i Venstre. Forinden det havde han blandet sig i alt muligt lokalt, og derfor var det naturligt for ham at hoppe ud i det.

Fra karriere i Søværnet til KL-formand

Lang tid før det hoppede han ud i Københavns Havn hver morgen.

Det var dengang, han havde en karriere i Søværnet, og de unge dykkerelever skulle tilbagelægge halvanden kilometers morgensvømning, inden de havde fortjent deres morgenmad.

Privat er han gift og har to børn. 


Nyhedsoverblik